Avui m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes cloïsses amb llimona. Com sempre us comento, és recomanable tenir les cloïsses submergides en aigua i abundant sal durant una hora per purgar-les de sorra. Per transportar-les, també les podeu cobrir amb un drap humit a fi i efecte de mantenir-les totes vives fins el moment de fer-les. Com veureu, a les cloïsses li afegirem una picadeta d'all i julivert, que sempre s'agraeix i, com no, un bon raig de llimona abans de presentar-les a taula. Si les cloïsses són bones, només us caldrà un bon vi per gaudir d'un àpat de luxe.

Ingredients

1 kg de cloïsses gallegues vives

1 llimona  

Per fer la picada:

oli d'oliva  

julivert fresc

all

sal  

 Variants:

- S'hi pot afegir un raig de vi blanc

- Podeu tirar pebre negre per sobre

Preparació
1.

Si hem tingut les cloïsses en aigua i sal, les esbandirem bé i les conservarem en un drap humit, sobretot si les heu de tenir al sol un dia calorós.

2.

Preparem una picada amb all, oli d'oliva, julivert i una mica de sal.

3.

La podeu fer amb la batedora elèctrica. La reservem.

4.

Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les cloïsses.

5.

Ja tenim la barbacoa preparada i ben calentona.

6.

En aquest cas, utilitzaré una paella per comoditat. Les podeu fer directament a la graella, però llavors és més complicat manipular-les. En qualsevol cas, amb paella i tot, els aromes de la barbacoa també impregnen les cloïsses. Aboqueu-hi totes les cloïsses i tireu per sobre tres o quatre cullerades de picada.

7.

És recomanable tapar-les amb una paella del mateix diàmetre o superior, o qualsevol tapadora. D'aquesta manera s'obriran encara més ràpidament i quedaran més sucoses.

8.

Tirem un bon raig de llimona per sobre, una mica de sal...

9.

i ja les podeu servir directament. Un petit plaer, nanos. A més, les cloïsses són molt saludables.

10.

Bon profit!