He cuinat les cloïsses de mil maneres... i al final de tot, t'en adones que la millor manera, on realment asaboreixes l'autèntic gust d'una cloïssa és fent-la a la planxa (o al vapor)... amb una mica de llimona. Veureu com es fan en 5 minuts de rellotge... i queden fabuloses. 

Recordeu que si teniu problemes amb el colesterol...les cloïsses us ajudaràn a baixar-lo, cosa que no passa amb d'altres crustacis i/o mariscs. Podeu utilitzar la mateixa recepta per fer les tellerines, vieires, musclos o d'altres productes similars.

 

Ingredients

400gr. cloïssa grossa (gallega)

3 alls

oli d'oliva

llimona

sal

Preparació
1.
cloisses planxa llimona pas1

Escalfeu una paella amb un xorret d'oli d'oliva.

2.
cloisses planxa llimona pas2

Quan sigui calent, fregiu els alls a daus.

3.
cloisses planxa llimona pas3

Sense deixar que agafin massa color... incorporeu les cloïsses ben rentades. MOLT DE COMPTE !!!! PERILL DE CREMADES !!!... vigileu si tireu aigua en oli ben calent, com és el cas, veureu com de seguida comença a xispejar i a saltar alguna que altre gota d'oli....

4.
cloisses planxa llimona pas4

... tapeu-lo de seguida i no us cremareu.

5.
cloisses planxa llimona pas5

Passats uns segons, quan l'oli sigui ben barrejat amb l'aigua de les cloïsses... deixarà de petar i serà el moment d'aixecar la tapa per salar-ho. Tapeu-lo de nou... fins que les cloïsses s'obrin.

6.
cloisses planxa llimona pas6

Em penso que ja us vaig explicar com obrir una llimona amb una mica de gràcia, no?... doncs ara també ho farem.

7.
cloisses planxa llimona pas7

De seguida que totes les cloïsses siguin obertes... ja podrem parar el foc.

8.
cloisses planxa llimona pas8

Penseu que es couen amb la mateixa escalfor que tenen... i si queden una mica crues, molt millor.

9.
cloisses planxa llimona pas9

Tireu un bon raig de llimona... i remeneu-les bé. Si voleu afegir més sal... serà el moment.

10.
cloisses planxa llimona pas10

Les emplatem... i tirem per sobre un raig d'oli d'oliva.

11.
cloisses planxa llimona pas11

I a gaudir... que són dos dies.

12.
cloisses planxa llimona pas12

A mi m'agrada servir-les com a tapa pel vermut.

13.
cloisses planxa llimona pas13

Xucleu les closques de cloïsses... que tenen un gustet extraordinari.

14.
cloisses planxa llimona pas14

Una copeta de vi blanc ben fresqueta... i no cal res més.

15.
cloisses planxa llimona pas15

Bon Profit!