He cuinat les cloïsses de mil maneres... i al final de tot, t'en adones que la millor manera, on realment asaboreixes l'autèntic gust d'una cloïssa és fent-la a la planxa (o al vapor)... amb una mica de llimona. Veureu com es fan en 5 minuts de rellotge... i queden fabuloses.
Recordeu que si teniu problemes amb el colesterol...les cloïsses us ajudaràn a baixar-lo, cosa que no passa amb d'altres crustacis i/o mariscs. Podeu utilitzar la mateixa recepta per fer les tellerines, vieires, musclos o d'altres productes similars.
400gr. cloïssa grossa (gallega)
3 alls
oli d'oliva
llimona
sal
![cloisses planxa llimona pas1 cloisses planxa llimona pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/31/09/cloisses-planxa-llimona-pas1.jpeg)
Escalfeu una paella amb un xorret d'oli d'oliva.
![cloisses planxa llimona pas2 cloisses planxa llimona pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/31/36/cloisses-planxa-llimona-pas2.jpeg)
Quan sigui calent, fregiu els alls a daus.
![cloisses planxa llimona pas3 cloisses planxa llimona pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/31/63/cloisses-planxa-llimona-pas3.jpeg)
Sense deixar que agafin massa color... incorporeu les cloïsses ben rentades. MOLT DE COMPTE !!!! PERILL DE CREMADES !!!... vigileu si tireu aigua en oli ben calent, com és el cas, veureu com de seguida comença a xispejar i a saltar alguna que altre gota d'oli....
![cloisses planxa llimona pas4 cloisses planxa llimona pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/32/26/cloisses-planxa-llimona-pas4.jpeg)
... tapeu-lo de seguida i no us cremareu.
![cloisses planxa llimona pas5 cloisses planxa llimona pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/32/53/cloisses-planxa-llimona-pas5.jpeg)
Passats uns segons, quan l'oli sigui ben barrejat amb l'aigua de les cloïsses... deixarà de petar i serà el moment d'aixecar la tapa per salar-ho. Tapeu-lo de nou... fins que les cloïsses s'obrin.
![cloisses planxa llimona pas6 cloisses planxa llimona pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/33/16/cloisses-planxa-llimona-pas6.jpeg)
Em penso que ja us vaig explicar com obrir una llimona amb una mica de gràcia, no?... doncs ara també ho farem.
![cloisses planxa llimona pas7 cloisses planxa llimona pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/33/43/cloisses-planxa-llimona-pas7.jpeg)
De seguida que totes les cloïsses siguin obertes... ja podrem parar el foc.
![cloisses planxa llimona pas8 cloisses planxa llimona pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/33/70/cloisses-planxa-llimona-pas8.jpeg)
Penseu que es couen amb la mateixa escalfor que tenen... i si queden una mica crues, molt millor.
![cloisses planxa llimona pas9 cloisses planxa llimona pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/33/97/cloisses-planxa-llimona-pas9.jpeg)
Tireu un bon raig de llimona... i remeneu-les bé. Si voleu afegir més sal... serà el moment.
![cloisses planxa llimona pas10 cloisses planxa llimona pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/34/24/cloisses-planxa-llimona-pas10.jpeg)
Les emplatem... i tirem per sobre un raig d'oli d'oliva.
![cloisses planxa llimona pas11 cloisses planxa llimona pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/34/51/cloisses-planxa-llimona-pas11.jpeg)
I a gaudir... que són dos dies.
![cloisses planxa llimona pas12 cloisses planxa llimona pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/34/78/cloisses-planxa-llimona-pas12.jpeg)
A mi m'agrada servir-les com a tapa pel vermut.
![cloisses planxa llimona pas13 cloisses planxa llimona pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/35/05/cloisses-planxa-llimona-pas13.jpeg)
Xucleu les closques de cloïsses... que tenen un gustet extraordinari.
![cloisses planxa llimona pas14 cloisses planxa llimona pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/35/32/cloisses-planxa-llimona-pas14.jpeg)
Una copeta de vi blanc ben fresqueta... i no cal res més.
![cloisses planxa llimona pas15 cloisses planxa llimona pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/74/35/59/cloisses-planxa-llimona-pas15.jpeg)
Bon Profit!