He cuinat les cloïsses de mil maneres... i al final de tot, t'en adones que la millor manera, on realment asaboreixes l'autèntic gust d'una cloïssa és fent-la a la planxa (o al vapor)... amb una mica de llimona. Veureu com es fan en 5 minuts de rellotge... i queden fabuloses. 

Recordeu que si teniu problemes amb el colesterol...les cloïsses us ajudaràn a baixar-lo, cosa que no passa amb d'altres crustacis i/o mariscs. Podeu utilitzar la mateixa recepta per fer les tellerines, vieires, musclos o d'altres productes similars.

 

Ingredients

400gr. cloïssa grossa (gallega)

3 alls

oli d'oliva

llimona

sal

Preparació
1.

Escalfeu una paella amb un xorret d'oli d'oliva.

2.

Quan sigui calent, fregiu els alls a daus.

3.

Sense deixar que agafin massa color... incorporeu les cloïsses ben rentades. MOLT DE COMPTE !!!! PERILL DE CREMADES !!!... vigileu si tireu aigua en oli ben calent, com és el cas, veureu com de seguida comença a xispejar i a saltar alguna que altre gota d'oli....

4.

... tapeu-lo de seguida i no us cremareu.

5.

Passats uns segons, quan l'oli sigui ben barrejat amb l'aigua de les cloïsses... deixarà de petar i serà el moment d'aixecar la tapa per salar-ho. Tapeu-lo de nou... fins que les cloïsses s'obrin.

6.

Em penso que ja us vaig explicar com obrir una llimona amb una mica de gràcia, no?... doncs ara també ho farem.

7.

De seguida que totes les cloïsses siguin obertes... ja podrem parar el foc.

8.

Penseu que es couen amb la mateixa escalfor que tenen... i si queden una mica crues, molt millor.

9.

Tireu un bon raig de llimona... i remeneu-les bé. Si voleu afegir més sal... serà el moment.

10.

Les emplatem... i tirem per sobre un raig d'oli d'oliva.

11.

I a gaudir... que són dos dies.

12.

A mi m'agrada servir-les com a tapa pel vermut.

13.

Xucleu les closques de cloïsses... que tenen un gustet extraordinari.

14.

Una copeta de vi blanc ben fresqueta... i no cal res més.

15.

Bon Profit!