Aquesta és una salsa que sempre s'ha fet a casa nostra i que considero que és especialment bona i apropiada per les cloïsses. Molts em direu que és la salsa verda, però hi ha vàries interpretacions sobre la salsa verda. Aquesta, també té una certa similitud a la salsa normanda que fan els francesos, pel vi i la mantega. En definitiva, és d'aquelles salsetes especials que fan que et llepis els dits.

Ingredients

500 g de cloïssa grossa

1 cullerada de farina

1 tros de mantega

1 got de vi blanc

2 alls

julivert fresc  

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
cloisses salsa vi pas1

Preparem els ingredients.

2.
cloisses salsa vi pas2

Començarem per deixar feta la picada, amb una mica d'all, julivert i sal.

3.
cloisses salsa vi pas3

I piqueu, amb paciència. Heu de saber que no queda igual una picada feta amb mà de morter... que si ho tritureu tot amb una batedora elèctrica.

4.
cloisses salsa vi pas4

Perfecte.

5.
cloisses salsa vi pas5

Les cloïsses convé tenir-les mitja horeta en aigua i abundant sal, per purgar-les de sorra.

6.
cloisses salsa vi pas6

Preparem un clàssic "roux", desfent una mica de mantega.

7.
cloisses salsa vi pas7

Quan deixi d'espurnejar, hi afegirem la farina.

8.
cloisses salsa vi pas8

Ho remenem bé... per integrar la mantega a la farina.

9.
cloisses salsa vi pas9

Deixeu que faci una mica de xup-xup... que es torri la farina... per evitar que faci gust de farina.

10.
cloisses salsa vi pas10

Ara el vi. Utilitzeu un bon vi, el mateix que serviu a taula. Jo sempre dic que si es cuina amb bon vi... millor sortirà el plat.

11.
cloisses salsa vi pas11

Hi posem un got de vi blanc.

12.
cloisses salsa vi pas12

Ho remenem tot plegat... i deixem que s'evapori l'alcohol.

13.
cloisses salsa vi pas13

Un parell o tres de minuts i veureu que va agafant una textura cremosa.

14.
cloisses salsa vi pas14

En aquest moment, hi abocarem les cloïsses escorregudes.

15.
cloisses salsa vi pas15

Li donem dues voltes i ho tapem immediatament.

16.
cloisses salsa vi pas16

En un parell de minuts... s'hauran obert.

17.
cloisses salsa vi pas17

A continuació, hi posem la picada que teníem reservada i l'escampem bé.

18.
cloisses salsa vi pas18

Ara és qüestió de salar-ho una mica i deixar que la salseta es barregi amb l'aigua de les cloïsses.

19.
cloisses salsa vi pas19

Passats 3 o 4 minuts... ja ho podrem emplatar.

20.
cloisses salsa vi pas20

Serviu-les ben calentones.

 

21.
cloisses salsa vi pas21

No cal dir que la qualitat de les cloïsses marcaran la diferència.

22.
cloisses salsa vi pas22

Acompanyeu-les d'un vi blanc ben bo i ben fresc.