Aquesta és una salsa que sempre s'ha fet a casa nostra i que considero que és especialment bona i apropiada per les cloïsses. Molts em direu que és la salsa verda, però hi ha vàries interpretacions sobre la salsa verda. Aquesta, també té una certa similitud a la salsa normanda que fan els francesos, pel vi i la mantega. En definitiva, és d'aquelles salsetes especials que fan que et llepis els dits.

Ingredients

500 g de cloïssa grossa

1 cullerada de farina

1 tros de mantega

1 got de vi blanc

2 alls

julivert fresc  

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Començarem per deixar feta la picada, amb una mica d'all, julivert i sal.

3.

I piqueu, amb paciència. Heu de saber que no queda igual una picada feta amb mà de morter... que si ho tritureu tot amb una batedora elèctrica.

4.

Perfecte.

5.

Les cloïsses convé tenir-les mitja horeta en aigua i abundant sal, per purgar-les de sorra.

6.

Preparem un clàssic "roux", desfent una mica de mantega.

7.

Quan deixi d'espurnejar, hi afegirem la farina.

8.

Ho remenem bé... per integrar la mantega a la farina.

9.

Deixeu que faci una mica de xup-xup... que es torri la farina... per evitar que faci gust de farina.

10.

Ara el vi. Utilitzeu un bon vi, el mateix que serviu a taula. Jo sempre dic que si es cuina amb bon vi... millor sortirà el plat.

11.

Hi posem un got de vi blanc.

12.

Ho remenem tot plegat... i deixem que s'evapori l'alcohol.

13.

Un parell o tres de minuts i veureu que va agafant una textura cremosa.

14.

En aquest moment, hi abocarem les cloïsses escorregudes.

15.

Li donem dues voltes i ho tapem immediatament.

16.

En un parell de minuts... s'hauran obert.

17.

A continuació, hi posem la picada que teníem reservada i l'escampem bé.

18.

Ara és qüestió de salar-ho una mica i deixar que la salseta es barregi amb l'aigua de les cloïsses.

19.

Passats 3 o 4 minuts... ja ho podrem emplatar.

20.

Serviu-les ben calentones.

 

21.

No cal dir que la qualitat de les cloïsses marcaran la diferència.

22.

Acompanyeu-les d'un vi blanc ben bo i ben fresc.