Ja vam veure com elaborar la tradicional Coca de iogurt que ens havien fet les nostres mares i àvies durant tota la vida. Doncs bé, la d'avui és una coca similar, d'elaboració ràpida, però de textura lleugerament diferent a la coca de iogurt degut a la incorporació de llet. Sense arribar a ser com la típica "Quesada Pasiega", la textura d'aquesta coca recorda una mica a aquells dolços càntabres. En qualsevol cas, és una bona coca que es menja en un tres i no res, i acompanyada amb una presa de xocolata està de vici!
250 g de farina
250 g de sucre
250 ml de llet
4 ous
1 cullerada d'oli
1 sobre de llevat químic en pols
1 pell de llimona
Variants:
- Es pot substituir la llet per oli d'oliva, totalment o en part.
- S'hi poden posar pinyons per sobre abans d'acabar la cocció.
- S'hi pot posar ou batut i sucre per sobre una mica abans d'acabar la cocció
- Es pot fer sense llevat ni llet (panetela)
Preparem tots els ingredients.
Podeu barrejar primer els ous amb el sucre, però jo ho barrejo tot junt. Penseu que en aquesta recepta no busquem amassar ni trobar una textura concreta. Només ens cal barrejar-ho tot bé. Aboquem el sucre dins un bol.
Hi aboquem també la farina...
i els ous.
El llevat químic...
i la ratlladura de la pell de mitja llimona.
Podeu utilitzar essència de llimona liquida.
Si us ve de gust, hi podeu incorporar un grapat de pinyons a la massa.
Ara, amb una barnilla, barrejarem tots els ingredients.
Llavors, hi afegim l'oli...
i la llet.
Un cop ben barrejat, només haurem d'abocar aquesta preparació en un motlle o safata de forn amb paper tipus cuisson.
Molt bé.
El posem a coure uns 30 minuts a 175 graus.
Quan tingui bon color, ja la podrem retirar del forn.
La deixarem refredar.
A continuació, si voleu, podeu tirar una mica de sucre llustre per sobre.
I a tastar-la, no?
Als meus fills els encanta!
Bon profit!