Ja vam veure com elaborar la tradicional Coca de iogurt que ens havien fet les nostres mares i àvies durant tota la vida. Doncs bé, la d'avui és una coca similar, d'elaboració ràpida, però de textura lleugerament diferent a la coca de iogurt degut a la incorporació de llet. Sense arribar a ser com la típica "Quesada Pasiega", la textura d'aquesta coca recorda una mica a aquells dolços càntabres. En qualsevol cas, és una bona coca que es menja en un tres i no res, i acompanyada amb una presa de xocolata està de vici!

Ingredients

250 g de farina  

250 g de sucre

250 ml de llet

4 ous  

1 cullerada d'oli

1 sobre de llevat químic en pols  

1 pell de llimona

  

Variants:  

- Es pot substituir la llet per oli d'oliva, totalment o en part.

- S'hi poden posar pinyons per sobre abans d'acabar la cocció.  

- S'hi pot posar ou batut i sucre per sobre una mica abans d'acabar la cocció  

- Es pot fer sense llevat ni llet (panetela)

Preparació
1.
coc rapid pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
coc rapid pas2

Podeu barrejar primer els ous amb el sucre, però jo ho barrejo tot junt. Penseu que en aquesta recepta no busquem amassar ni trobar una textura concreta. Només ens cal barrejar-ho tot bé. Aboquem el sucre dins un bol.

3.
coc rapid pas3

Hi aboquem també la farina...

4.
coc rapid pas4

i els ous.

5.
coc rapid pas5

El llevat químic...

6.
coc rapid pas6

i la ratlladura de la pell de mitja llimona.

7.
coc rapid pas7

Podeu utilitzar essència de llimona liquida.

8.
coc rapid pas8

Si us ve de gust, hi podeu incorporar un grapat de pinyons a la massa.

9.
coc rapid pas9

Ara, amb una barnilla, barrejarem tots els ingredients.

10.
coc rapid pas10

Llavors, hi afegim l'oli...

11.
coc rapid pas11

i la llet.

12.
coc rapid pas12

Un cop ben barrejat, només haurem d'abocar aquesta preparació en un motlle o safata de forn amb paper tipus cuisson.

13.
coc rapid pas13

Molt bé.

14.
coc rapid pas14

El posem a coure uns 30 minuts a 175 graus.

15.
coc rapid pas15

Quan tingui bon color, ja la podrem retirar del forn.

16.
coc rapid pas16

La deixarem refredar.

 

17.
coc rapid pas17

A continuació, si voleu, podeu tirar una mica de sucre llustre per sobre.

18.
coc rapid pas18

I a tastar-la, no?

19.
coc rapid pas19

Als meus fills els encanta!

20.
coc rapid pas20

Bon profit!