Un entrant que repetiràs moltes vegades. I per què n'estic segur? Doncs perquè és molt fàcil de cuinar, és un plat a l'altura de qualsevol esdeveniment, elegant i saborós, gairebé umami. Combina sabors salats i dolços i combina textures toves i cruixents. No podràs parar de menjar aquestes coques individuals! Què més es pot demanar? Som-hi!

Ingredients
  • 1 cuixa d'ànec confitat
  • 6 minicoques de pasta brisa o base de pizza
  • 300 g de ceba caramel·litzada dolça
  • 350 g de formatge tipus mozzarella
  • Brots germinats de ruca i/o alfals 
  • 1 ceba dolça
  • Pebre negre
  • Un grapat de pinyons
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre vermell picant (opcional)
Preparació
1.
IMG 1716

Posa la cuixa d'ànec confitat en un plat.

2.
IMG 1720

Escalfa-la al microones fins que el greix quedi ben dissolt.

3.
IMG 1721

Ara, amb la forquilla, esfilagarsa la carn d'ànec i retira tots els ossos. Reserva-la.

4.
IMG 1730

En una safata de forn, col·loca les minicoques. En el meu cas, he utilitzat bases de pizza que he retallat amb un tallant.

5.
IMG 1732

La ceba caramel·litzada la pots fer tú mateix, afegint un parell de cullerades de sucre al final i deixant que agafi aquest bonic color. Altrament, la pots comprar ja feta.

6.
IMG 1742

Posa una primera capa de ceba caramel·litzada sobre les coques.

7.
IMG 1747

Seguidament, una bona quantitat de carn d'ànec confitat per sobre. Procura aixafar-la una mica. 

8.
IMG 1752

Tira una mica de formatge mozzarella per sobre.

9.
IMG 1755

I un grapat de pinyons.

10.
IMG 1761

Finalment, col·loca unes rodanxes de ceba tendra per sobre. 

11.
IMG 1766

Un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de pebre negre.

12.
IMG 1811

I cou les coques al forn a 180-190 graus fins que quedin daurades i cruixents.

13.
IMG 1813

Aquestes coques es poden menjar fredes o calentes.

14.
IMG 1838

Finalment, pots decorar-les amb uns germinats. En el meu cas, he utilitzat ruca i alfals, però si tens de llentia o cigró també.

15.
IMG 1816

Molt bé! Si li falta sal pots tirar unes escates per sobre.

16.
IMG 1818

Per últim, i força recomanable, decoreu el plat amb un polsim de pebre vermell picant i un raig d'oli d'oliva. El puntet picant li queda molt bé.

17.
IMG 1833

Es pot menjar amb forquilla i ganivet.

18.
IMG 1850

Però jo recomano menjar-les amb les mans i sentir el cruixent de la base a la boca.

19.
IMG 1800

Alternativament, i per a complaure als més petits de la casa, podeu fer unes minicoques (diga-li minipizzes) d'altres sabors i combinar-les totes (pepperoni, 3 formatges, etc).

Bon profit!