Un entrant que repetiràs moltes vegades. I per què n'estic segur? Doncs perquè és molt fàcil de cuinar, és un plat a l'altura de qualsevol esdeveniment, elegant i saborós, gairebé umami. Combina sabors salats i dolços i combina textures toves i cruixents. No podràs parar de menjar aquestes coques individuals! Què més es pot demanar? Som-hi!

Ingredients
  • 1 cuixa d'ànec confitat
  • 6 minicoques de pasta brisa o base de pizza
  • 300 g de ceba caramel·litzada dolça
  • 350 g de formatge tipus mozzarella
  • Brots germinats de ruca i/o alfals 
  • 1 ceba dolça
  • Pebre negre
  • Un grapat de pinyons
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre vermell picant (opcional)
Preparació
1.

Posa la cuixa d'ànec confitat en un plat.

2.

Escalfa-la al microones fins que el greix quedi ben dissolt.

3.

Ara, amb la forquilla, esfilagarsa la carn d'ànec i retira tots els ossos. Reserva-la.

4.

En una safata de forn, col·loca les minicoques. En el meu cas, he utilitzat bases de pizza que he retallat amb un tallant.

5.

La ceba caramel·litzada la pots fer tú mateix, afegint un parell de cullerades de sucre al final i deixant que agafi aquest bonic color. Altrament, la pots comprar ja feta.

6.

Posa una primera capa de ceba caramel·litzada sobre les coques.

7.

Seguidament, una bona quantitat de carn d'ànec confitat per sobre. Procura aixafar-la una mica. 

8.

Tira una mica de formatge mozzarella per sobre.

9.

I un grapat de pinyons.

10.

Finalment, col·loca unes rodanxes de ceba tendra per sobre. 

11.

Un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de pebre negre.

12.

I cou les coques al forn a 180-190 graus fins que quedin daurades i cruixents.

13.

Aquestes coques es poden menjar fredes o calentes.

14.

Finalment, pots decorar-les amb uns germinats. En el meu cas, he utilitzat ruca i alfals, però si tens de llentia o cigró també.

15.

Molt bé! Si li falta sal pots tirar unes escates per sobre.

16.

Per últim, i força recomanable, decoreu el plat amb un polsim de pebre vermell picant i un raig d'oli d'oliva. El puntet picant li queda molt bé.

17.

Es pot menjar amb forquilla i ganivet.

18.

Però jo recomano menjar-les amb les mans i sentir el cruixent de la base a la boca.

19.

Alternativament, i per a complaure als més petits de la casa, podeu fer unes minicoques (diga-li minipizzes) d'altres sabors i combinar-les totes (pepperoni, 3 formatges, etc).

Bon profit!