Una coca molt bona i una mica tonta, si voleu, però amb un gran resultat. Podeu fer aquesta coca amb massa de pa suís, la mateixa que podeu utilitzar per a fer d'altres productes com capritxos, el mateix pa suís, pa de motlle o pa anglèscoca de vidre, etc. Pel procés de fermentació, podeu preparar el forn en mode "estufa", que dic jo.

En qualsevol cas, si teniu temps suficient, el més fàcil és deixar treballar a la natura... i que la massa fermenti soleta durant hora i mitja - dues hores... dins un bol... tapada amb un drap humit. Aquesta coca la podeu trobar també sense pinyons, però és igual que la coca de forner. Potser la de forner és una mica més gruixuda... i té un altre dibuix. Però totes són igual de bones.

Ingredients

800 g de massa de pa suís

oli d'oliva  

sucre  

anís  

Variants:

- Es poden afegir pinyons o ametlla filada

Preparació
1.
coca danis pas1

Preparem la massa de pa suís tal i com es descriu en aquella recepta.

2.
3.
coca danis pas3

Un cop pastada la massa...

4.
coca danis pas4

És interessant treballar-la també una estona a mà. Jo tinc aquesta costum.

5.
coca danis pas5

Per acabar, fem una bola i la deixem reposar uns minuts. Ara pesem entre 600-800 g de massa per fer la coca. Amb la resta de massa que us sobri podeu fer uns panets o una altra coca més petita.

6.
coca danis pas6

Estireu bé la massa amb un corró.

7.
coca danis pas7

Penseu que com més fina més cruixent, i a l'inrevés. Enrotlleu-la amb el corró per transportar-la.

8.
coca danis pas8

Col·loqueu la coca en una safata pel forn. Ara deixarem llevar la coca durant mínim una hora en un lloc on no hi hagi corrents d'aire.

9.
coca danis pas9

Un cop hagi doblat el seu volum d'una banda, prepararem el forn a 220-230 graus amb ventilació, i de l'altra, ruixarem tota la coca amb oli d'oliva.

10.
coca danis pas10

Escampeu l'oli amb les mans, es tracta de fer una capa d'oli important.

11.
coca danis pas11

Seguidament, claveu les puntes dels dits a la massa (no les ungles), fent formes diverses.

12.
coca danis pas12

Premeu fort però sense trencar la massa, eh? Si apareixen bombolles grans si que les podeu rebentar. Quin gust, eh? 

13.
coca danis pas13

El que se suposa que no hem de fer mai... ara sí que ho podem fer! jeje!

14.
coca danis pas15

Finalment, tirarem un altre raig d'oli per sobre.

15.
coca danis pas16

Veureu que els forats queden plens d'oli: és correcte.

16.
coca danis pas17

Si voleu, en aquest punt, també hi podeu posar pinyons, tot i que és més habitual trobar aquesta coca sense pinyons.

 

17.
coca danis pas18

Per acabar la coca, heu de tirar una bona quantitat de sucre per sobre.

18.
coca danis pas19

Sense por. Penseu que fins ara no hem posat res de sucre, per tant, aquest serà tot el sucre que tindrà la coca. Assegureu-vos que en tingui suficient o la coca no quedarà prou dolça.

19.
coca danis pas20

Ja només ens queda coure-la a foc ben fort els primers 5 minuts, a 220-230ºC.

20.
coca danis pas21

Després, durant uns 15-20 minuts, podeu abaixar el forn a 200º graus. Però haureu de control.lar bé el vostre forn. Compte que es crema ràpidament.

21.
coca danis pas22

Només sortir del forn, haurem de tirar l'anís. L'anís amb el sucre calent crearà una capa caramel·litzada molt interessant al paladar.

22.
coca danis pas23

Si teniu un polveritzador millor. Jo ho faig directament, és a dir, poso un dit en el bec de l'ampolla d'anís i ho rego tot amb alegria.

23.
coca danis pas24

L'anís també farà que la coca brilli.

24.
coca danis pas25

Deixeu-la refredar.

25.
coca danis pas26

I a gaudir d'un bon berenar.

26.
coca danis pas27

Voleu un tros?

27.
coca danis pas28

Queda tova per dins i cruixent per fora.

28.
coca danis pas29

I amb pinyons és encara millor, tot i que és més propi de la coca de forner.

29.
coca danis pas30

Bona eh? I si estireu aquesta mateixa massa molt fina molt fina, amb la mateixa elaboració, fareu coca de vidre.

30.

Bon Profit!