Espectacular coca que està al nivell de les millors coques de Sant Joan! Altament recomanable! Tot i que t'han d'agradar els dàtils, tot sigui dit. La pots fer molt fàcilment a casa i a un cost relativament baix. Que potser engreixa? És clar que sí, però quina coca de Sant Joan no ho fa? La mesura la poses tu.
No esperis més a tastar-la i a compartir-la amb amics i família aquesta propera revetlla! Som-hi!
- 2 làmines de pasta de full rectangulars
- 200 g de dàtils Kenta sense pinyol i trossejats
- 50 g de festucs a trossos
- 30 g de pinyons
- 1 ou per pintar
- Sucre
En realitat, pots fer servir qualsevol varietat de dàtil, però jo et recomano el Kenta o Deglet Noor, ja que és més econòmic i el volem com a farciment, no per a degustar sol. En qualsevol cas, tots són bons i prou dolços per fer la coca.
Si tenen pinyol, els has de retirar. Surten fàcilment fent un tall lateral al dàtil.
Ja sense pinyol, talla'ls a trossos.
Talla també a trossos els festucs pelats.
Ara, prepara una safata de forn amb un paper i la primera làmina de pasta de full. Pinta-la amb ou batut per afavorir que s'enganxi el farciment.
Posa-hi els dàtils ben repartits.
Ara els festucs, i reserva uns quants per decorar la coca.
Finalment, deixa els extrems lliures i els pintes lleugerament.
Ara, col·loca a sobre la segona làmina de pasta de full.
I segella bé la coca. Jo utilitzo un estri amb punta per donar-li una bonica forma amb els dits.
Ara pinta la part superior de la coca amb ou batut.
Decora la coca amb festucs, però també amb uns quants pinyons.
Finalment, tira força sucre per sobre de la coca.
Enforna-la a uns 190 graus durant uns 15-20 minuts. Fins que tingui un bon color daurat i que el full sigui ben cuit.
Un cop freda, serveix-la amb un cartó i una blonda.
I a gaudir d'una gran coca que recordaràs sempre!
Bon profit!