Espectacular coca que està al nivell de les millors coques de Sant Joan! Altament recomanable! Tot i que t'han d'agradar els dàtils, tot sigui dit. La pots fer molt fàcilment a casa i a un cost relativament baix. Que potser engreixa? És clar que sí, però quina coca de Sant Joan no ho fa? La mesura la poses tu.
No esperis més a tastar-la i a compartir-la amb amics i família aquesta propera revetlla! Som-hi!
- 2 làmines de pasta de full rectangulars
- 200 g de dàtils Kenta sense pinyol i trossejats
- 50 g de festucs a trossos
- 30 g de pinyons
- 1 ou per pintar
- Sucre
![IMG 7922 IMG 7922](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/69/97/img-7922.jpeg)
En realitat, pots fer servir qualsevol varietat de dàtil, però jo et recomano el Kenta o Deglet Noor, ja que és més econòmic i el volem com a farciment, no per a degustar sol. En qualsevol cas, tots són bons i prou dolços per fer la coca.
![IMG 7926 IMG 7926](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/70/24/img-7926.jpeg)
Si tenen pinyol, els has de retirar. Surten fàcilment fent un tall lateral al dàtil.
![IMG 7929 IMG 7929](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/70/51/img-7929.jpeg)
Ja sense pinyol, talla'ls a trossos.
![IMG 7933 IMG 7933](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/70/78/img-7933.jpeg)
Talla també a trossos els festucs pelats.
![IMG 7936 IMG 7936](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/71/05/img-7936.jpeg)
Ara, prepara una safata de forn amb un paper i la primera làmina de pasta de full. Pinta-la amb ou batut per afavorir que s'enganxi el farciment.
![IMG 7945 IMG 7945](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/71/47/img-7945.jpeg)
Posa-hi els dàtils ben repartits.
![IMG 7947 IMG 7947](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/71/74/img-7947.jpeg)
Ara els festucs, i reserva uns quants per decorar la coca.
![IMG 7954 IMG 7954](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/72/01/img-7954.jpeg)
Finalment, deixa els extrems lliures i els pintes lleugerament.
![IMG 7956 IMG 7956](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/72/28/img-7956.jpeg)
Ara, col·loca a sobre la segona làmina de pasta de full.
![IMG 7958 IMG 7958](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/72/55/img-7958.jpeg)
I segella bé la coca. Jo utilitzo un estri amb punta per donar-li una bonica forma amb els dits.
![IMG 7965 IMG 7965](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/72/82/img-7965.jpeg)
Ara pinta la part superior de la coca amb ou batut.
![IMG 7970 IMG 7970](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/73/09/img-7970.jpeg)
Decora la coca amb festucs, però també amb uns quants pinyons.
![IMG 7979 IMG 7979](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/73/36/img-7979.jpeg)
Finalment, tira força sucre per sobre de la coca.
![IMG 7990 IMG 7990](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/74/29/img-7990.jpeg)
Enforna-la a uns 190 graus durant uns 15-20 minuts. Fins que tingui un bon color daurat i que el full sigui ben cuit.
![IMG 8067 IMG 8067](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/74/74/img-8067.jpeg)
Un cop freda, serveix-la amb un cartó i una blonda.
![IMG 8071 IMG 8071](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/75/01/img-8071.jpeg)
I a gaudir d'una gran coca que recordaràs sempre!
![IMG 8076 IMG 8076](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/47/66/75/28/img-8076.jpeg)
Bon profit!