Coca de flors de carbassó amb rocafort. No, no és una pizza, però fa tota la pinta si. Val a dir que, aquí casa, tota la vida s'han fet coques salades. Per tant, és una elaboració ben tradicional. I la d'avui, en especial, és tot un luxe. Excel·lent combinació de productes frescos i de temporada. Una coca lleugera que us farà d'entrant, de primer o de segon plat. La podeu fer rectangular, quadrada, rodona, individuals o donar-li la forma que més us agradi.
Com veureu, he fet servir pasta de full per la base. D'aquesta manera la coca queda més cruixent i saborosa, però podeu emprar pasta brisa o massa de pizza també. I llavors dir-li pizza. I si no teniu flors de carbassó (producte inigualable) podeu fer servir rodanxes de carbassó directament. Jo us la recomano per sopar, degustar-la amb tranquil·litat, amb una copa de vi, una música agradable i tot el temps al davant. Un d'aquells petits plaers que ens podem donar entre setmana.
1 base de pasta de full
6-8 flors de carbassó
1 o 2 tomàquets madurs (de bona qualitat)
1 ceba tallada a rodanxes fines
100 g de formatge rocafort
unes fulles d'alfàbrega fresca
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal
Variants:
Si no teniu flors de carbassó podeu posar-hi rodanxes fines de carbassó
Les fulles d'alfàbrega son opcionals
Podeu fer servir altres tipus de formatge
Prepareu tots els ingredients i poseu a escalfar el forn a uns 180 graus.
Primer de tot haureu de netejar les flors de carabassó.
Li heu de treure la branca inferior, si encara la té.
Seguidament heu de treure els pistils, ja que no són agradables al gust.
Si ho feu bé, us sortiran d'una peça. Netegeu les flors amb una mica d'aigua, per eliminar insectes o terra que puguin contenir. Les assequeu i les reserveu.
Prepareu una làmina de pasta de full sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson, o el mateix que ja porta el full.
Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.
Escampeu-lo amb els dits.
Ara, col·loqueu-hi les flors de carbassó ben repartides.
Entre flor i flor podeu posar una llesca d'un bon tomàquet.
Per sobre una mica de ceba.
I al centre de la coca, més ceba i el formatge rocafort.
Ara, hi podeu posar una mica de formatge per fondre per sobre, però sense abusar gaire.
Finalment, si en teniu, podeu posar-hi unes fulles d'alfàbrega.
Les fulles hi aportaran un gran aroma a la coca, tot i que al forn s'ennegriran.
Tot a punt per anar al forn.
Tsch, un raig d'oli d'oliva que no hi falti.
Un polsim de sal i una mica de pebre negre.
I ara si, l'heu de coure a uns 180-190 graus durant uns 20 minuts. Vaja, fins que estigui cuita.
I ara si, ja la podeu servir a taula.
Fa una flaire!
Un vinet o un cava li anirà molt bé.
Bon profit!