Coca de flors de carbassó amb rocafort. No, no és una pizza, però fa tota la pinta si. Val a dir que, aquí casa, tota la vida s'han fet coques salades. Per tant, és una elaboració ben tradicional. I la d'avui, en especial, és tot un luxe. Excel·lent combinació de productes frescos i de temporada. Una coca lleugera que us farà d'entrant, de primer o de segon plat. La podeu fer rectangular, quadrada, rodona, individuals o donar-li la forma que més us agradi.

Com veureu, he fet servir pasta de full per la base. D'aquesta manera la coca queda més cruixent i saborosa, però podeu emprar pasta brisa o massa de pizza també. I llavors dir-li pizza. I si no teniu flors de carbassó (producte inigualable) podeu fer servir rodanxes de carbassó directament. Jo us la recomano per sopar, degustar-la amb tranquil·litat, amb una copa de vi, una música agradable i tot el temps al davant. Un d'aquells petits plaers que ens podem donar entre setmana.

 

Ingredients

1 base de pasta de full

6-8 flors de carbassó

1 o 2 tomàquets madurs (de bona qualitat)

1 ceba tallada a rodanxes fines

100 g de formatge rocafort

unes fulles d'alfàbrega fresca

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

Si no teniu flors de carbassó podeu posar-hi rodanxes fines de carbassó

Les fulles d'alfàbrega son opcionals

Podeu fer servir altres tipus de formatge

Preparació
1.
coca flors carbasso rocafort pas1

Prepareu tots els ingredients i poseu a escalfar el forn a uns 180 graus.

2.
coca flors carbasso rocafort pas2

Primer de tot haureu de netejar les flors de carabassó.

3.
coca flors carbasso rocafort pas3

Li heu de treure la branca inferior, si encara la té.

4.
coca flors carbasso rocafort pas4

Seguidament heu de treure els pistils, ja que no són agradables al gust.

5.
coca flors carbasso rocafort pas5

Si ho feu bé, us sortiran d'una peça. Netegeu les flors amb una mica d'aigua, per eliminar insectes o terra que puguin contenir. Les assequeu i les reserveu.

6.
coca flors carbasso rocafort pas6

Prepareu una làmina de pasta de full sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson, o el mateix que ja porta el full.

7.
coca flors carbasso rocafort pas7

Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.

8.
coca flors carbasso rocafort pas8

Escampeu-lo amb els dits.

9.
coca flors carbasso rocafort pas9

Ara, col·loqueu-hi les flors de carbassó ben repartides.

10.
coca flors carbasso rocafort pas10

Entre flor i flor podeu posar una llesca d'un bon tomàquet.

11.
coca flors carbasso rocafort pas11

Per sobre una mica de ceba.

12.
coca flors carbasso rocafort pas12

I al centre de la coca, més ceba i el formatge rocafort.

13.
coca flors carbasso rocafort pas13

Ara, hi podeu posar una mica de formatge per fondre per sobre, però sense abusar gaire.

14.
coca flors carbasso rocafort pas14

Finalment, si en teniu, podeu posar-hi unes fulles d'alfàbrega.

15.
coca flors carbasso rocafort pas15

Les fulles hi aportaran un gran aroma a la coca, tot i que al forn s'ennegriran.

16.
coca flors carbasso rocafort pas17

Tot a punt per anar al forn.

17.
coca flors carbasso rocafort pas18

Tsch, un raig d'oli d'oliva que no hi falti.

18.
coca flors carbasso rocafort pas19

Un polsim de sal i una mica de pebre negre.

19.
coca flors carbasso rocafort pas20

I ara si, l'heu de coure a uns 180-190 graus durant uns 20 minuts. Vaja, fins que estigui cuita.

20.
coca flors carbasso rocafort pas21

I ara si, ja la podeu servir a taula.

21.
coca flors carbasso rocafort pas22

Fa una flaire!

22.
coca flors carbasso rocafort pas23

Un vinet o un cava li anirà molt bé.

23.
coca flors carbasso rocafort pas24

Bon profit!