Si us dona per fer una mica de pa suís, podeu aprofitar per a una coca d'anís o una coca de forner, que gairebé és el mateix. Quantes vegades haurem matat la gana menjant un tros de coca de forner?
Som-hi.
1kg. massa de pa suís
oli
anís
sucre
pinyons
Variants:
- La podeu fer amb massa mare
- Hi podeu afegir matafaluga a la massa
- Es pot afegir sucre per sobre just quan surt del forn.
Pasteu un quilo de pa suís. Com sempre, utilitzaré la meva aliada amassadora "KitchenAid".
Un cop pastada la massa... la treballarem una mica amb les mans.
Farem una bola ben premsada.
La deixarem llevar un parell d'hores tapada amb un drap humit amb aigua calenta.
Passades les dues hores, haurà doblat el seu tamany.
La tornem a amassar i farem una bola. La deixarem reposar 5 minuts.
Ara, amb un corró, estirarem la massa.
Us ha de quedar fina, però amb un cert gruix, com es veu a la imatge.
Col·loqueu-la en una safata pel forn i deixeu-la llevar durant una hora aproximadament.
Quan estigui ben pujada...
... tireu un bon raig d'oli per sobre...
Amb l'ajut dels dits, farem unes tires...
... apreteu sense por...
Tireu una mica més d'oli i ja podeu decorar amb pinyons i sucre.
Poseu força sucre.
Prepareu el forn a 230 graus... i enforneu la coca.
Quan estigui cuita... tireu un raig d'anís per sobre... que de seguida farà caramelitzar el sucre.
I aquí la teniu.
D'aquelles coques que entren bé a qualsevol hora, eh?
Bon Profit!