Si us dona per fer una mica de pa suís, podeu aprofitar per a una coca d'anís o una coca de forner, que gairebé és el mateix. Quantes vegades haurem matat la gana menjant un tros de coca de forner?

Som-hi.

Ingredients

1kg. massa de pa suís  

oli

anís

sucre

pinyons  

Variants:

- La podeu fer amb massa mare  

- Hi podeu afegir matafaluga a la massa

- Es pot afegir sucre per sobre just quan surt del forn.

Preparació
1.
coca forner pas2

Pasteu un quilo de pa suís. Com sempre, utilitzaré la meva aliada amassadora "KitchenAid".

2.
coca forner pas3

Un cop pastada la massa... la treballarem una mica amb les mans.

3.
coca forner pas4

Farem una bola ben premsada.

4.
coca forner pas5

La deixarem llevar un parell d'hores tapada amb un drap humit amb aigua calenta.

 

5.
coca forner pas6

Passades les dues hores, haurà doblat el seu tamany.

6.
coca forner pas7

La tornem a amassar i farem una bola. La deixarem reposar 5 minuts.

7.
coca forner pas8

Ara, amb un corró, estirarem la massa.

8.
coca forner pas9

Us ha de quedar fina, però amb un cert gruix, com es veu a la imatge.

9.
coca forner pas10

Col·loqueu-la en una safata pel forn i deixeu-la llevar durant una hora aproximadament.

10.
coca forner pas11

Quan estigui ben pujada...

11.
coca forner pas12

... tireu un bon raig d'oli per sobre...

12.
coca forner pas13

Amb l'ajut dels dits, farem unes tires...

13.
coca forner pas14

... apreteu sense por...

14.
coca forner pas15

Tireu una mica més d'oli i ja podeu decorar amb pinyons i sucre.

15.
coca forner pas16

Poseu força sucre.

16.
coca forner pas17

Prepareu el forn a 230 graus... i enforneu la coca.

17.
coca forner pas18

Quan estigui cuita... tireu un raig d'anís per sobre... que de seguida farà caramelitzar el sucre.

18.
coca forner pas19

I aquí la teniu.

19.
coca forner pas20

D'aquelles coques que entren bé a qualsevol hora, eh?

20.
coca forner pas21

Bon Profit!