L'entranyable coca de iogurt, sí senyors. Un clàssic de clàssics. Aquella tradicional coca que totes les mares i àvies ens han preparat en alguna ocasió. I para de comptar, eh? Vull dir que tret d'aquesta coca i, potser, alguna de pinyons per Sant Joan, les mares i àvies ja no te'n feien més... que tot s'ha de dir. Almenys a casa nostra. Però que bé que les feien!
Recordo que la meva mare emprava un iogurt de llimona directament, i així no calia posar un iogurt normal amb ratlladura de llimona. Ben pensat, no? Com veureu, jo he utilitzat un motlle rectangular de ferro i folrat amb paper de forn tipus cuisson. D'aquesta manera, i amb les quantitats proposades a la recepta, ens quedarà una coca flonja però baixeta, no massa alta. Si la voleu més alta podeu fer-ne el doble de quantitat o fer servir un motlle més petit. Però que bona i que senzilla de fer, amb ingredients bàsics que tot tots tenim a casa en qualsevol moment. Vinga va, poseu-vos a preparar una coca ara mateix! Ni que sigui com a homenatge a les àvies...
220 g de farina
180 g de sucre
3 ous
1 iogurt
1 sobre de llevat en pols
1 pell de llimona ratllada
un raig d'anís
oli
Variants:
Es poden afegir pinyons a la pasta o posar-ne per sobre abans de coure-la al forn
En lloc de iogurt es pot fer amb recuit
![coca iogurt pas1 coca iogurt pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/60/89/coca-iogurt-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![coca iogurt pas2 coca iogurt pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/61/16/coca-iogurt-pas2.jpeg)
En un bol abocarem la farina.
![coca iogurt pas3 coca iogurt pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/61/43/coca-iogurt-pas3.jpeg)
I el sucre.
![coca iogurt pas4 coca iogurt pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/61/70/coca-iogurt-pas4.jpeg)
I els ous.
![coca iogurt pas5 coca iogurt pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/61/97/coca-iogurt-pas5.jpeg)
I el llevat en pols.
![coca iogurt pas6 coca iogurt pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/62/24/coca-iogurt-pas6.jpeg)
I el iogurt.
![coca iogurt pas7 coca iogurt pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/62/51/coca-iogurt-pas7.jpeg)
I un bon raig d'oli d'oliva.
![coca iogurt pas8 coca iogurt pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/62/78/coca-iogurt-pas8.jpeg)
I ho remenarem tot plegat.
![coca iogurt pas9 coca iogurt pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/63/05/coca-iogurt-pas9.jpeg)
Us ha de quedar una barreja ben integrada.
![coca iogurt pas10 coca iogurt pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/63/32/coca-iogurt-pas10.jpeg)
Ara hi posarem la ratlladura d'una llimona.
![coca iogurt pas11 coca iogurt pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/63/59/coca-iogurt-pas11.jpeg)
Procureu no arribar fins a la part blanca de la llimona, ja que és amargant.
![coca iogurt pas12 coca iogurt pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/63/86/coca-iogurt-pas12.jpeg)
I per acabar, l'anís...
![coca iogurt pas13 coca iogurt pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/64/13/coca-iogurt-pas13.jpeg)
un raig al gust.
![coca iogurt pas14 coca iogurt pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/64/40/coca-iogurt-pas14.jpeg)
Com us comentava, jo he folrat una safata de forn amb paper de forn.
![coca iogurt pas15 coca iogurt pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/64/67/coca-iogurt-pas15.jpeg)
Hi aboquem dins la nostra barreja.
![coca iogurt pas16 coca iogurt pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/64/94/coca-iogurt-pas16.jpeg)
Per acabar, hi posarem uns pinyons per sobre, tot i que també els podeu introduir a la barreja inicial.
![coca iogurt pas17 coca iogurt pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/65/21/coca-iogurt-pas17.jpeg)
I a coure. La coca la tindrem entre 30-40 minuts a uns 170-180 graus, segons motlle i forn.
![coca iogurt pas18 coca iogurt pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/65/48/coca-iogurt-pas18.jpeg)
Podeu punxar-la amb una barnilla de ferro...
![coca iogurt pas19 coca iogurt pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/65/75/coca-iogurt-pas19.jpeg)
i comprovar si surt neta o bruta.
![coca iogurt pas20 coca iogurt pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/66/02/coca-iogurt-pas20.jpeg)
Si surt neta significarà que ja la tenim ben cuita.
![coca iogurt pas21 coca iogurt pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/66/80/coca-iogurt-pas21.jpeg)
Deixarem refredar la coca abans de retirar-ne el paper.
![coca iogurt pas22 coca iogurt pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/67/49/coca-iogurt-pas22.jpeg)
Finalment, i si voleu, podeu tirar una mica de sucre llustre per sobre.
![coca iogurt pas23 coca iogurt pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/68/00/coca-iogurt-pas23.jpeg)
Que divertit és cobrir amb llustre!
![coca iogurt pas24 coca iogurt pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/68/33/coca-iogurt-pas24.jpeg)
Finalment, i amb l'ajuda d'una paletina, passarem la coca a la safata definitiva.
![coca iogurt pas25 coca iogurt pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/68/72/coca-iogurt-pas25.jpeg)
I la presentarem a taula.
![coca iogurt pas27 coca iogurt pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/69/53/coca-iogurt-pas27.jpeg)
És una gran coca que mereix els respectes de tothom.
![coca iogurt pas28 coca iogurt pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/69/80/coca-iogurt-pas28.jpeg)
La tastem?
![coca iogurt pas29 coca iogurt pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/70/07/coca-iogurt-pas29.jpeg)
Flonja, suau, es nota la llimona i l'anís. Molt bona.
![coca iogurt pas30 coca iogurt pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/82/70/34/coca-iogurt-pas30.jpeg)
I la podeu utilitzar com a acompanyament d'altres postres. Bon profit!