La coca de Llavaneres és molt coneguda i tothom en parla. Feia temps que li anava al darrere a aquesta coca. Jo no l'havia fet mai a la pastisseria. Aquí teniu la coca de Llavaneres. És molt bona de gust.

Pel meu gust... és una coca una mica pesada... que te'n menges un trosset i ja pots plegar. Us recomano tenir preparada la crema pastissera el dia abans. Amb la proporció de mig litre de llet ja en teniu prou per a una coca. La resta... molt senzilla de fer. Us recomano visitar les receptes de la coca de fruita, la coca de crema, la coca de llardons i la de cabell d'àngel.

Ingredients

2 planxes de pasta de full

100 g de sucre

75 g d'ametlla en pols

100 g de clares d'ou

un grapat de pinyons

vainilla líquida

essència de llimona

crema pastissera

Preparació
1.
coca llavaneres pas1

Estireu les planxes de full per a la mida de la vostra safata del forn.

2.
coca llavaneres pas3

Amb les planxes preparades... i el forn preescalfant-se a 200 graus... prepararem el nostre massapà.

3.
coca llavaneres pas4

Barregeu la pols d'ametlla amb 75gr. de sucre...

4.
coca llavaneres pas5

Afegiu-hi unes gotes d'essència de llimona. Si no en teniu, podeu ratllar una mica de pell.

5.
coca llavaneres pas6

Ara incorporarem també una mica de vainilla. Pot ser en pols o líquida...

6.
coca llavaneres pas8

Tirem 50gr. de clares d'ou i ho barregem bé fins a obtenir una mena de puré però cremós...

7.
coca llavaneres pas9

Ho podeu fer amb els dits també.

8.
coca llavaneres pas10

Ara ja podem treure la crema pastissera de la nevera... i treballar-la una mica.

9.
coca llavaneres pas11

L'escampem a sobre de la primera capa de pasta de full. Tot això, amb la planxa de full col·locada ja en la safata per al forn, eh?

10.
coca llavaneres pas12

Escampeu-la bé... però procureu no arribar a les cantonades.

11.
coca llavaneres pas13

Deixeu un dit a cada banda per poder "segellar" totes dues capes de full.

12.
coca llavaneres pas14

Perfecte.

13.
coca llavaneres pas15

Ara, amb el dit mateix, podeu mullar amb aigua les cantonades. D'aquesta manera la pasta quedarà totalment segellada i ben enganxada.

14.
coca llavaneres pas16

Ara, amb l'ajuda del corró... li posarem la capa de sobre.

15.
coca llavaneres pas17

Poc a poc i bona lletra.

16.
coca llavaneres pas18

Perfecte. Només ens queda pessigar les cantonades per a evitar que surti la crema.

17.
coca llavaneres pas19

Heu de fer el mateix que feu amb les empanades: pessigar i ajuntar les dues capes i enroscar-ho cap a dins.

18.
coca llavaneres pas20

Amb una mica de gràcia, vaja. Que quedi uniforme.

19.
coca llavaneres pas21

Ara, escamparem aquest massapà per sobre de la coca.

20.
coca llavaneres pas22

No us preocupeu si no queda massa curiós... ja que ara ho haurem de cobrir tot amb clares muntades.

21.
coca llavaneres pas23

Agafeu els 50 g de clares que ens queden i munteu-les amb unes barilles i un cassó.

22.
coca llavaneres pas24

Paciència... no pareu d'airejar les clares, que es munten molt ràpid.

23.
coca llavaneres pas25

En tres o quatre minuts... ja gairebé ho tenim.

24.
coca llavaneres pas26

Ara, escampeu bé les clares muntades (aquesta mena de merengue), per sobre del massapà.

25.
coca llavaneres pas27

Tireu-la de qualsevol manera....

26.
coca llavaneres pas28

... i després, amb la mateixa mà, l'escampeu per tot arreu.

27.
coca llavaneres pas29

Perfecte.

28.
coca llavaneres pas30

Ara només ens queda posar pinyonets per sobre...

29.
coca llavaneres pas31

... i molts, que no en faltin.

30.
coca llavaneres pas32

I finalment, el sucre...

31.
coca llavaneres pas33

... també, una bona quantitat...

32.
coca llavaneres pas34

Genial, només ens queda enfornar-la uns 20-25 minuts a 200 graus. Al principi de la cocció col·loqueu la coca a part mitja-baixa del forn... i després a la part mitja-alta, per torrar la capa superior.

33.
coca llavaneres pas35

Prepareu un cartró i blonda... compreu-los a les botigues del "tot a cent"... i no feu el borinot presentant els dolços en un plat o en un paper d'alumini.

34.
coca llavaneres pas36

Penso que ja està ben cuita.

35.
coca llavaneres pas37

Sí, sí, això ja ho tenim nanos.

36.
coca llavaneres pas38

Quina pinta. Deixeu-la refredar una bona estona.

37.
coca llavaneres pas39

Mireu l'interior de la coca...

38.
coca llavaneres pas40

És una coca molt bona de gust.

39.
coca llavaneres pas41

A veure, la tastem... ummm.

40.
coca llavaneres pas42

Els convidats han gaudit de valent avui.

41.
coca llavaneres pas43

Bon profit!