Sona bé, oi? Estava fent unes coques... i prenent un "mojito"... i així va sorgir la idea de fer-la. De la manera més tonta, és clar!
Una coca molt curiosa i atractiva... i que ben segur voldrà tastar tothom. Això si, us ha d'agradar el rom i la menta... perquè el sabor és força intens. És una coca una mica arriscada, ho sé... però divertida alhora. En definitiva, res comparable a una bona coca de crema... però una bona coca!
Més que per berenar, penso que és una coca que podríem servir a daus petits... juntament amb un coulis de fruita o una bola de gelat... o un sorbet de menta.
800 g massa de brioix
20 g menta seca picada
30 g rom blanc
2 cullerades de sucre
1 raig d'angostura
el suc de 2 llimes
llima, taronja i llimona confitades
sucre
pinyons

Preparem els ingredients.

Ara, el que farem serà preparar una mena de "mojito" però en un bol per triturar.

Esprimirem les dues llimes... i les afegirem a la menta...

Jo us recomano utilitzar un rom cubà blanc.

Afegim un xorret...

Ara l'angostura... que podeu trobar en bodegues i/o cellers especialitzats.

Dos xorrets... el sucre... i....

... ara ho triturem amb el turmix i ho reservem...

Ara pastarem el brioix però em comptes d'afegir llet... hi afegirem la mateixa quantitat d'aquest "mojito".

No us passeu... es tracta d'afegir la humitat necessària per a fer la massa.

Mentre pasta el brioix, anirem preparant la fruita confitada.

Jo he comprat llima confitada...

... i tires de llimona i taronja...

Ja tenim el brioix pastat. El deixarem reposar 10 minuts abans d'estirar.

L'estirem amb un corró.

El col·locarem sobre paper cuisson en una safata pel forn... i batrem un ou per pintar.

Pintem el brioix...

... i enganxem la fruita confitada. Ho deixarem llevar en un lloc sec i sense corrents d'aire de 3 a 4 hores, depèn de si és estiu o hivern, però fins que hagi doblat o triplicat la seva mida.

Ja el tenim llevat. Només hem d'afegir uns quants pinyons.

Una bona quantitat de sucre abans d'enfornar-la a 190 graus durant uns 15-20 minuts.

Un cop cuita... i immediatament sortida del forn...

... li tirarem un xorret de rom per sobre....

El rom caramel·litzarà amb el sucre....

La voleu tastar?

Com sempre, la servirem amb cartró i blonda. Bon Profit!