Aquesta és una massa de coca força similar a la massa del brioix, però una mica més barroera, no tan fina vaja, és esponjosa, plana i allargada i coberta de sucre i que s'acostuma a degustar juntament amb una presa de xocolata, un cafè amb llet o una xocolata calenta. Un berenar d'aquells de tota la vida.

Ingredients

500gr. farina força  

200gr. aigua

1 ou

10gr. sal  

35gr. llard

25gr. sucre

25gr. llevat premsat  

vainilla

colorant d'ou

sucre

Variants:

- Hi podeu afegir pinyons a la coca

Preparació
1.
coca montserrat montserratina pas1

Desfem el llevat juntament amb el sucre, l'ou i el colorant.

2.
coca montserrat montserratina pas2

... la vainilla que en aquesta ocasió és líquida.

3.
coca montserrat montserratina pas3

Normalment utilitza vainilla en pols però la marca Dr. Oetker fa aquesta líquida que he provat i està força bé. S'ha de posar una ampolla per 500gr. de farina.

4.
coca montserrat montserratina pas4
5.
coca montserrat montserratina pas5

... que sigui força....

6.
coca montserrat montserratina pas6

... la sal...

7.
coca montserrat montserratina pas7

... el llard de porc...

8.
coca montserrat montserratina pas8

... i l'aigua.

9.
coca montserrat montserratina pas9

 Muntem el ganxo a l'amassadora i deixem que pasti durant uns 15-20 minuts.

10.
coca montserrat montserratina pas10

Com sempre, podeu fer aquesta massa a mà, sense amassadora, però jo us recomano fer-vos amb una perquè us estalvia molt de temps i us garanteix excel·lents resultats.

 

11.
coca montserrat montserratina pas11

Anirem tocant la massa per veure si falta humitat o no, fins que quedi força flexible sense trencar-se.

12.
coca montserrat montserratina pas12

 Ja la tenim pastada.

13.
coca montserrat montserratina pas13

La deixarem reposar uns 10 minuts abans de treballar-la. Així perdrà el nervi del pastat.

14.
coca montserrat montserratina pas14

Fem pesades d'uns 200gr. per coca, més o menys, però les podeu fer de la mida que més us agradi.

15.
coca montserrat montserratina pas15

Com el brioix, aquesta massa la tractarem amb oli en comptes de farina, ja que no volem incorporar més farina i l'oli farà que llisqui bé a l'estirar-la.

16.
coca montserrat montserratina pas16

Poc a poc, amb el corró li anirem donant forma.

17.
coca montserrat montserratina pas17

Ja sabeu, això del corró és un tema de pràctica.

 

18.
coca montserrat montserratina pas18

Penseu que l'heu de fer fina i estirada.

19.
coca montserrat montserratina pas19

Ara, les anirem col·locant en una safata pel forn amb paper cuisson.

20.
coca montserrat montserratina pas20

D'aquesta fórmula us sortiran de 4 a 5 coques. En aquest moment, les deixarem de 3 a 4 hores dins el forn (en fred) perquè llevin. Penseu que dependrà molt de les condicions tèrmiques, per tant, segurament, a l'estiu en un parell d'hores les tindreu a punt.

21.
coca montserrat montserratina pas21

Ja han llevat.

22.
coca montserrat montserratina pas22

Batem un ou...

23.
coca montserrat montserratina pas23

... i pintem amb molt de compte les nostres coques. Vigileu de no abaixar-les.

24.
coca montserrat montserratina pas24

Tirarem una bona quantitat de sucre per sobre.

25.
coca montserrat montserratina pas25

Sense por. I les enfornarem a uns 190 graus durant aproximadament un 20-25 minuts. Però les heu de vigilar molt. Com passa amb el brioix arriba un punt on es torra i es crema amb molta facilitat. No us confieu.

26.
coca montserrat montserratina pas26

I ja les tenim cuites. Com podeu veure per dins són molt esponjoses.

27.
coca montserrat montserratina pas27

Segurament les tradicionals no tenen tant de sucre però jo trobo que així estàn millor.

 

28.
coca montserrat montserratina pas28

Un cop fredes les podeu conservar tapades amb un drap de cuina net, però penseu que és una massa que no dura massa temps toveta, a l'endemà estaran dures.

29.
coca montserrat montserratina pas29

Un cop fredes les podeu congelar, això si.

30.
coca montserrat montserratina pas30

Però el millor de tot és menjar-les amb una mica de xocolata.

31.
coca montserrat montserratina pas31

Aquí les teniu.

32.
coca montserrat montserratina pas32

A que fan bona pinta?

33.
coca montserrat montserratina pas33

Clar, haureu de triar la xocolata que més us agradi. Bon Profit!