Avui, l'Oscar Manresa ens mostra el procés d'elaboració d'un dels plats més tradicionals de la gastronomia popular catalana i amb un origen lleidatà: la coca de recapte. Una recepta deliciosa que sempre fa festa i que pots gaudir de la manera que més t'agradi: amb escalivada i botifarra, o anxoves, o arengades, o tot el que vulguis recaptar. Una recepta que el xef Òscar Manresa t'ensenya a preparar de la millor manera perquè en puguis gaudir sempre que vulguis a casa.

Fes play al vídeo per saber-ne tots els detalls, ingredients i pas a pas. Som-hi!

Ingredients

Ingredients:

  • 500 g farina
  • 30 g llevat fresc
  • 5 g sal
  • 200 ml aigua
  • 60 ml oli
  • 2 cebes
  • 2 pebrots vermells 
  • 2 albergínies
  • 4 sardines fumades
Preparació
1.

El primer que necessites és la massa. Pots fer-la a casa o comprar-la al supermercat. Ha de ser allargada i ovalada, en forma de coca, però sempre pots innovar de la manera que més et vingui de gust.

2.

Amb la massa llesta, els ingredients principals de la coca de recapte són els escalivats. Un pebrot vermell, una albergínia i una ceba són ideals. Enforna'ls entre 45 i 60 minuts amb el forn a 180 graus.

3.

Amb l'escalivat enllestit, munta les verdures sobre la coca i cou-ho una estona al forn.

4.

Un cop cuit, afegeix una sardina, tonyina, salmó... qualsevol peix fumat -o carn a la brasa si prefereixes una versió carnívora- per damunt l'escalivat.

 

5.

Amaneix amb un raig d'oli i uns brots verds, i ja ho tens! Bon profit!