De la mateixa manera que amb el pa suís podem fer una coca d'anís, avui farem exactament la mateixa recepta, però estirant la massa molt més... fent-la tan prima... que queda molt cruixent i clar, al trencar-se fa l'efecte de ser de vidre. La coca de vidre és una coca allargada i molt fina, acabada amb sucre i anís. Se li poden afegir pinyons. Jo no l'he posat avui, però altres vegades sí. Això va com va.
pa suís
![coca vidre pas1 coca vidre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/17/19/coca-vidre-pas1.jpeg)
Podeu aprofitar i amb aquesta massa podeu fer les coques d'anís, el pa anglès, els capritxos, etc... entre d'altres.
![coca vidre pas3 coca vidre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/17/58/coca-vidre-pas3.jpeg)
![coca vidre pas4 coca vidre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/17/97/coca-vidre-pas4.jpeg)
L'aixafem una mica
![coca vidre pas6 coca vidre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/18/36/coca-vidre-pas6.jpeg)
I l'estirem amb el corró tot el que puguem... que quedi molt fina.
![coca vidre pas7 coca vidre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/18/75/coca-vidre-pas7.jpeg)
En farem unes quantes.
![coca vidre pas8 coca vidre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/19/14/coca-vidre-pas8.jpeg)
Les col·locarem en una safata pel forn.
![coca vidre pas9 coca vidre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/19/53/coca-vidre-pas9.jpeg)
Tirarem un raig d'oli per sobre.
![coca vidre pas10 coca vidre pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/19/92/coca-vidre-pas10.jpeg)
I amb la mà, escamparem l'oli per tota la coca.
![coca vidre pas11 coca vidre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/20/31/coca-vidre-pas11.jpeg)
Podem marcar-les lleugerament amb els dits... fent aquestes cavitats.
![coca vidre pas12 coca vidre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/20/70/coca-vidre-pas12.jpeg)
Finalment, ensucrem.
![coca vidre pas13 coca vidre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/21/09/coca-vidre-pas13.jpeg)
Que quedin ben empolsades de sucre. Ara podríem afegir uns quants pinyons.
![coca vidre pas14 coca vidre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/21/48/coca-vidre-pas14.jpeg)
Ara les courem a la màxima potència que us doni el vostre forn, en el meu cas 250-260 graus. Les poseu de la meitat cap amunt... i amb ventilació. En 8-10 minuts les tindreu torradetes. Però vigileu perquè es cremen molt ràpid.
![coca vidre pas15 coca vidre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/21/87/coca-vidre-pas15.jpeg)
Ja les tenim cuites...
![coca vidre pas16 coca vidre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/22/26/coca-vidre-pas16.jpeg)
... i només ens quedarà tirar per sobre un raig d'anís, que cristalitzarà el sucre roent.
![coca vidre pas17 coca vidre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/22/65/coca-vidre-pas17.jpeg)
Perfecte, ja les tenim.
![coca vidre pas18 coca vidre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/76/23/04/coca-vidre-pas18.jpeg)
Es trenquen amb molta facilitat, però ja és aquesta la textura que han de tenir. Bon Profit!