Avui veurem com coure un pop fresc. D'entrada m'agradaria deixar clar que trobar el punt òptim de cocció del pop requereix de molta experiència i, com sempre, s'ha de conèixer bé els estris disponibles a cada cuina. Com ja sabeu, a Galícia sobretot, hi ha gent per a qui coure pops és més habitual que fregir patates...
Com podeu veure, he treballat amb un pop de dos quilos...
un tros de bèstia.
El rentarem bé a sota de l'aixeta.
Ara posarem abundant aigua a bullir en una olla fonda amb unes fulles de llorer.
La mida és important. Assegureu-vos que el pop hi cap perfectament.
submergirem el pop i el mantindrem un parell de segons dins l'aigua.
Llavors, el traurem i...
i esperarem a que torni a bullir l'aigua.
De seguida notareu com canvia de color i...
com s'enrosquen les potes.
Quan bulli, el tornem a submergir i el mantenim dos o tres segons.
El tornem a retirar.
Aquest procés el repetirem fins a quatre vegades.
Quan torni a bullir...
deixarem coure el pop 20 minuts per quilo, és a dir, gairebé 40 minuts en aquest cas.
Un cop passat aquest temps l'haurem de deixar reposar.
Apagarem el foc i mantindrem l'olla tapada en cocció passiva durant 20 minuts més.
Ja podem treure el pop.
La carn ha de quedar ben tova.
El podeu deixar refredar o servir-lo directament. En aquest cas, vigileu de no cremar-vos. Talleu les potes amb unes tisores.
I ja podeu fer les vostres elaboracions amb pop.
Recordeu que podeu aprofitar el caldo de la cocció per a fer altres guisats amb pop o coure les patates.
Exemple de pop a la gallega o Pop a feira. Bon profit!