Avui veurem com coure un pop fresc. D'entrada m'agradaria deixar clar que trobar el punt òptim de cocció del pop requereix de molta experiència i, com sempre, s'ha de conèixer bé els estris disponibles a cada cuina. Com ja sabeu, a Galícia sobretot, hi ha gent per a qui coure pops és més habitual que fregir patates...
![coccio del pop pas2 coccio del pop pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/61/85/coccio-del-pop-pas2.jpeg)
Com podeu veure, he treballat amb un pop de dos quilos...
![coccio del pop pas4 coccio del pop pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/62/27/coccio-del-pop-pas4.jpeg)
un tros de bèstia.
![coccio del pop pas5 coccio del pop pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/62/69/coccio-del-pop-pas5.jpeg)
El rentarem bé a sota de l'aixeta.
![coccio del pop pas6 coccio del pop pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/63/11/coccio-del-pop-pas6.jpeg)
Ara posarem abundant aigua a bullir en una olla fonda amb unes fulles de llorer.
![coccio del pop pas8 coccio del pop pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/63/95/coccio-del-pop-pas8.jpeg)
La mida és important. Assegureu-vos que el pop hi cap perfectament.
![coccio del pop pas9 coccio del pop pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/64/37/coccio-del-pop-pas9.jpeg)
submergirem el pop i el mantindrem un parell de segons dins l'aigua.
![coccio del pop pas10 coccio del pop pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/64/79/coccio-del-pop-pas10.jpeg)
Llavors, el traurem i...
![coccio del pop pas11 coccio del pop pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/65/21/coccio-del-pop-pas11.jpeg)
i esperarem a que torni a bullir l'aigua.
![coccio del pop pas12 coccio del pop pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/65/63/coccio-del-pop-pas12.jpeg)
De seguida notareu com canvia de color i...
![coccio del pop pas13 coccio del pop pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/66/05/coccio-del-pop-pas13.jpeg)
com s'enrosquen les potes.
![coccio del pop pas14 coccio del pop pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/66/47/coccio-del-pop-pas14.jpeg)
Quan bulli, el tornem a submergir i el mantenim dos o tres segons.
![coccio del pop pas15 coccio del pop pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/66/89/coccio-del-pop-pas15.jpeg)
El tornem a retirar.
![coccio del pop pas16 coccio del pop pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/67/31/coccio-del-pop-pas16.jpeg)
Aquest procés el repetirem fins a quatre vegades.
![coccio del pop pas17 coccio del pop pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/67/73/coccio-del-pop-pas17.jpeg)
Quan torni a bullir...
![coccio del pop pas18 coccio del pop pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/68/15/coccio-del-pop-pas18.jpeg)
deixarem coure el pop 20 minuts per quilo, és a dir, gairebé 40 minuts en aquest cas.
![coccio del pop pas19 coccio del pop pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/68/57/coccio-del-pop-pas19.jpeg)
Un cop passat aquest temps l'haurem de deixar reposar.
![coccio del pop pas20 coccio del pop pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/68/99/coccio-del-pop-pas20.jpeg)
Apagarem el foc i mantindrem l'olla tapada en cocció passiva durant 20 minuts més.
![coccio del pop pas21 coccio del pop pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/69/41/coccio-del-pop-pas21.jpeg)
Ja podem treure el pop.
![coccio del pop pas22 coccio del pop pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/69/83/coccio-del-pop-pas22.jpeg)
La carn ha de quedar ben tova.
![coccio del pop pas23 coccio del pop pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/70/25/coccio-del-pop-pas23.jpeg)
El podeu deixar refredar o servir-lo directament. En aquest cas, vigileu de no cremar-vos. Talleu les potes amb unes tisores.
![coccio del pop pas24 coccio del pop pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/71/09/coccio-del-pop-pas24.jpeg)
I ja podeu fer les vostres elaboracions amb pop.
![coccio del pop pas25 coccio del pop pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/71/51/coccio-del-pop-pas25.jpeg)
Recordeu que podeu aprofitar el caldo de la cocció per a fer altres guisats amb pop o coure les patates.
Exemple de pop a la gallega o Pop a feira. Bon profit!