Avui veurem com coure un pop fresc. D'entrada m'agradaria deixar clar que trobar el punt òptim de cocció del pop requereix de molta experiència i, com sempre, s'ha de conèixer bé els estris disponibles a cada cuina. Com ja sabeu, a Galícia sobretot, hi ha gent per a qui coure pops és més habitual que fregir patates...

Ingredients
Preparació
1.
coccio del pop pas2

Com podeu veure, he treballat amb un pop de dos quilos...

2.
coccio del pop pas4

un tros de bèstia.

3.
coccio del pop pas5

El rentarem bé a sota de l'aixeta.

4.
coccio del pop pas6

Ara posarem abundant aigua a bullir en una olla fonda amb unes fulles de llorer.

5.
coccio del pop pas8

La mida és important. Assegureu-vos que el pop hi cap perfectament.

6.
coccio del pop pas9

submergirem el pop i el mantindrem un parell de segons dins l'aigua.

7.
coccio del pop pas10

Llavors, el traurem i...

8.
coccio del pop pas11

i esperarem a que torni a bullir l'aigua.

9.
coccio del pop pas12

De seguida notareu com canvia de color i...

10.
coccio del pop pas13

com s'enrosquen les potes.

11.
coccio del pop pas14

Quan bulli, el tornem a submergir i el mantenim dos o tres segons.

12.
coccio del pop pas15

El tornem a retirar.

13.
coccio del pop pas16

Aquest procés el repetirem fins a quatre vegades.

14.
coccio del pop pas17

Quan torni a bullir...

15.
coccio del pop pas18

deixarem coure el pop 20 minuts per quilo, és a dir, gairebé 40 minuts en aquest cas.

16.
coccio del pop pas19

Un cop passat aquest temps l'haurem de deixar reposar.

17.
coccio del pop pas20

Apagarem el foc i mantindrem l'olla tapada en cocció passiva durant 20 minuts més.

18.
coccio del pop pas21

Ja podem treure el pop.

19.
coccio del pop pas22

La carn ha de quedar ben tova.

20.
coccio del pop pas23

El podeu deixar refredar o servir-lo directament. En aquest cas, vigileu de no cremar-vos. Talleu les potes amb unes tisores.

21.
coccio del pop pas24

I ja podeu fer les vostres elaboracions amb pop.

22.
coccio del pop pas25

Recordeu que podeu aprofitar el caldo de la cocció per a fer altres guisats amb pop o coure les patates.

 

 

23.

Exemple de pop a la gallega o Pop a feira. Bon profit!