Sempre hi ha un moment pel còctel de gambes. És un bon recurs amb el que sempre quedes bé. Com passa amb tota aquesta mena d'elaboracions senzilles, si utilitzeu ingredients de qualitat garantireu l'èxit del plat a taula.

Una recepta molt recomanada com a entrant per a qualssevol celebració... i, al ser fred, molt interessant pels calorosos dies d'estiu.

Ingredients

24 llagostins cuits

8 barres de surimi (cranc)

1 enciam tipus Trocadero o francès

2 talls de pinya natural madura

 

Per la salsa rosa:

6 cullerades de maionesa

3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet

4 cullerades de suc de taronja

un raig de whisky

un polsim de pebre negre

un mica de salsa picant al gust

Variants:

Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky

Podeu incorporar trossos de taronja

Es pot servir amb una mica de gel picat a la base

Podeu posar crema de llet o nata a la salsa, ou dur i/o una mica de mostassa

S'hi poden afegir daus de peix blanc passat per la planxa com rap, lluç o orada, fins i tot, pollastre

Hi ha qui utilitza gambes crues i les bull prèviament amb vi, ceba, sal i julivert

Preparació
1.

Utilitzaré llagostí cuit del més maco.

2.

Pelarem dos llagostins per persona però conservant la cua, que serviran per a la decoració final.

3.

La resta, els pelem completament i els tallem a daus.

4.

Ara tallarem també el cranc en daus i el reservarem.

5.

N'extraurem el suc de mitja taronja... i ens sobrarà i tot.

6.

L'enciam, un cop net, el tallarem a tires.

7.

Ara anem a per la pinya, que sigui ben madura.

8.

La tallem...

9.

... i en fem unes porcions. La forma no importa massa.

10.

Amb tots els ingredients tallats... només ens quedarà fer la salsa i muntar el còctel. Hi posem 6 cullerades grans de maionesa casolana.

11.

Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.

12.

Hi posem tres cullerades de quètxup.

13.

Ara el licor...

14.

... un xorret de whisky... com un parell de taps plens aproximadament.

15.

Un polsim de pebre negre o cinc pebres...

16.

... i a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...

17.

... un xorret només.

18.

Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja.

19.

Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.

20.

Vinga, muntem el còctel. Com veureu, utilitzaré copes de vidre. Hi posem una primera capa d'enciam.

21.

La reguem amb salseta.

22.

Ara hi posem la pinya natural...

23.

... més enciam...

24.

... més salsa...

25.

... i ara si... els llagostins... i el cranc...

26.

... amb una mica més de salsa, és clar.

27.

Decorem la copa amb els llagostins reservats i un tall de taronja.

28.

I ja els podem consumir. 

29.

Es recomana reservar el còctel a la nevera fins el moment de servir-lo a taula.

30.

Bon profit!