Un recepta ben tradicional que sempre us donarà un gran resultat. La coliflor és una verdura d'hivern que cal aprofitar, rica en fibra, vitamina C i en àcid fólic, beneficis clars per al vostre sistema nerviós i la vostra salut cardíaca. A més la "colina" ajuda a expulsar l'excés de greix del nostre fetge. Això si, consumiu-la amb més moderació si patiu problemes gastrointestinals (gastritis, úlcera, color irritable, etc), doncs és una mica flatulenta.
Som-hi!
1 coliflor blanca
un grapat de daus de pernil
formatge per gratinar
salsa beixamel
oli d'oliva verge extra
2 alls laminats
un tros de mantega
pebre negre
sal
Variants:
- Podeu barrejar el pernil amb cansalada
- S'hi poden afegir bolets de temporada
- Al bullir la coliflor podeu afegir-hi una pastilla de brou
![IMG 8655 IMG 8655](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/53/05/img-8655.jpeg)
Prepareu la coliflor.
![IMG 8659 IMG 8659](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/53/47/img-8659.jpeg)
Aneu retallant els rams de coliflor.
![IMG 8663 IMG 8663](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/53/89/img-8663.jpeg)
Netegeu-los bé, i tracteu-les amb cura.
![IMG 8666 IMG 8666](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/54/31/img-8666.jpeg)
Poseu abundant aigua a bullir, i si voleu, afegiu-hi una pastilla de brou.
![IMG 8672 IMG 8672](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/54/73/img-8672.jpeg)
Mentre s'escalfa l'aigua aneu tallant daus de pernil. Jo he gastat un troç de pernil ibèric que tenía i un altre de bacó.
![IMG 8674 IMG 8674](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/55/00/img-8674.jpeg)
Quan arrenqui el bull, tireu-hi la coliflor i ho deixeu bullir entre 15 i 20 minuts, no més. Vigileu-les bé no es desfacin. Si us emprenya la olor que fa, hi podeu posar un raig de vinagre per minimitzar-ho.
![IMG 8676 IMG 8676](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/55/57/img-8676.jpeg)
Mentre es fa la coliflor, salteu el pernil en una paella.
![IMG 8684 IMG 8684](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/55/90/img-8684.jpeg)
Ha de quedar ben daurat. El reserveu.
![IMG 8691 IMG 8691](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/56/41/img-8691.jpeg)
Ara, ja podeu anar preparant una beixamel clàssica. Aquí trobareu la recepta pas a pas.
![IMG 8695 IMG 8695](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/56/74/img-8695.jpeg)
La beixamel no té cap misteri. Un cop feta la reserveu.
![IMG 8696 IMG 8696](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/57/25/img-8696.jpeg)
Per comprobar si la coliflor està ben cuita, punxeu-la amb la punta d'un ganivet. Si no ofereix resistència ja la podeu treure. Tracteu-la encara amb més cura, doncs cuita tendeix a desfer-se fàcilment.
![IMG 8699 IMG 8699](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/57/61/img-8699.jpeg)
En una paella, tireu un raig d'oli d'oliva i enrossiu un parell d'alls laminats.
![IMG 8702 IMG 8702](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/58/00/img-8702.jpeg)
Un cop daurats, afegiu-hi amb compte la coliflor.
![IMG 8703 IMG 8703](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/58/45/img-8703.jpeg)
També el pernil.
![IMG 8705 IMG 8705](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/58/81/img-8705.jpeg)
I sencillament li doneu una volta a tot amb una cullera. No més, doncs la podeu desfer molt fàcilment.
![IMG 8708 IMG 8708](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/59/35/img-8708.jpeg)
Ara passeu-ho tot a una safata de forn.
![IMG 8719 IMG 8719](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/59/77/img-8719.jpeg)
Napeu-ho amb abundant beixamel.
![IMG 8734 IMG 8734](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/60/04/img-8734.jpeg)
Una mica de formatge per gratinar i mantega i cap al forn. Altrament, ho podeu deixar refredar i congelar.
![IMG 8837 IMG 8837](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/60/61/img-8837.jpeg)
Que quedi ben daurat.
![IMG 8840 IMG 8840](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/60/91/img-8840.jpeg)
I cap a taula! Gran plat!
![IMG 8844 IMG 8844](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/39/62/61/39/img-8844.jpeg)
Bon profit!