Un recepta ben tradicional que sempre us donarà un gran resultat. La coliflor és una verdura d'hivern que cal aprofitar, rica en fibra, vitamina C i en àcid fólic, beneficis clars per al vostre sistema nerviós i la vostra salut cardíaca. A més la "colina" ajuda a expulsar l'excés de greix del nostre fetge. Això si, consumiu-la amb més moderació si patiu problemes gastrointestinals (gastritis, úlcera, color irritable, etc), doncs és una mica flatulenta.

Som-hi!

Ingredients

1 coliflor blanca

un grapat de daus de pernil 

formatge per gratinar

salsa beixamel

oli d'oliva verge extra

2 alls laminats

un tros de mantega

pebre negre

sal

Variants:

- Podeu barrejar el pernil amb cansalada

- S'hi poden afegir bolets de temporada

- Al bullir la coliflor podeu afegir-hi una pastilla de brou

Preparació
1.

Prepareu la coliflor.

2.

Aneu retallant els rams de coliflor.

3.

Netegeu-los bé, i tracteu-les amb cura.

4.

Poseu abundant aigua a bullir, i si voleu, afegiu-hi una pastilla de brou.

5.

Mentre s'escalfa l'aigua aneu tallant daus de pernil. Jo he gastat un troç de pernil ibèric que tenía i un altre de bacó.

6.

Quan arrenqui el bull, tireu-hi la coliflor i ho deixeu bullir entre 15 i 20 minuts, no més. Vigileu-les bé no es desfacin. Si us emprenya la olor que fa, hi podeu posar un raig de vinagre per minimitzar-ho.

7.

Mentre es fa la coliflor, salteu el pernil en una paella.

8.

Ha de quedar ben daurat. El reserveu.

9.

Ara, ja podeu anar preparant una beixamel clàssica. Aquí trobareu la recepta pas a pas.

10.

La beixamel no té cap misteri. Un cop feta la reserveu.

11.

Per comprobar si la coliflor està ben cuita, punxeu-la amb la punta d'un ganivet. Si no ofereix resistència ja la podeu treure. Tracteu-la encara amb més cura, doncs cuita tendeix a desfer-se fàcilment.

12.

En una paella, tireu un raig d'oli d'oliva i enrossiu un parell d'alls laminats. 

13.

Un cop daurats, afegiu-hi amb compte la coliflor.

14.

També el pernil.

15.

I sencillament li doneu una volta a tot amb una cullera. No més, doncs la podeu desfer molt fàcilment.

16.

Ara passeu-ho tot a una safata de forn.

17.

Napeu-ho amb abundant beixamel.

18.

Una mica de formatge per gratinar i mantega i cap al forn. Altrament, ho podeu deixar refredar i congelar.

19.

Que quedi ben daurat.

20.

I cap a taula! Gran plat!

21.

Bon profit!