Jo compro al mercat aquestes cuixes, grosses i maques, per 5,50 € cadascuna. No és barat si t'ho mires peça per peça, però si ho valores en conjunt pots oferir un bon dinar per un preu raonable i amb poca inversió de temps i d'ingredients addicionals. M'emprenya més consumir aquest plat fora, ja que molts restaurants es passen amb el preu. Però la seva elaboració és pràcticament nul·la i tot plegat no justifica el preu que en certs llocs ens demanen.
Més enllà de gratinar les cuixes al forn, la gràcia d'aquest plat és l'acompanyament, una salsa de fruits vermells que encaixa magníficament amb les característiques d'aquesta consistent carn i la seva potència de gust. Si no teniu fruits vermells frescos podeu improvisar una salsa tot fent una reducció de melmelada de gerds, vi dolç i unes gotes de llimona. Espero que us agradi!
estofat de fruits vermells
4 cuixes d'ànec confitat
Primer de tot haureu de fer la salsa de fruits vermells.
Ha de coure durant uns 20-25 minuts.
Un cop feta l'haureu de triturar amb una batedora elèctrica per deixar l'estofat ben fi.
Si us molesten les llavors es pot colar. La reserveu. De fet, aquesta salsa la podeu fer el dia abans (o dies abans). Es conserva durant força dies a la nevera.
Un cop feta la salsa, serà el moment d'enfornar les cuixes d'ànec.
Fins que quedin ben daurades.
I tot seguit, a emplatar.
Un plat senzill i ràpid de fer, sobretot si ja teniu la salsa feta. Bon profit!