Aquesta és una de les millors formes de menjar el conill. Hi ha moltes versions d'aquest plat i a cada casa, a cada família tenen el seu toc personal. Jo, com sempre, he procurat fer la recepta que penso que és més comú i tradicional. Som-hi!
1 conill ecològic tallat a trossos
1 cabeça d'alls
1 branca de romaní
1 got de vi blanc
aigua
sal
Per la picada:
un grapat d'ametlles torrades
3 dents d'all fregits
julivert picat
sal
Variants:
S'hi pot afegir una mica de bitxo i fer-lo picant.
Es poden incorporar tota mena de bolets
![conill lall pas1 conill lall pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/56/26/conill-lall-pas1.jpeg)
Rentem bé el conill i preparem tots els ingredients.
![conill lall pas2 conill lall pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/56/53/conill-lall-pas2.jpeg)
Salem i empebrem el conill per les dues bandes.
![conill lall pas3 conill lall pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/56/80/conill-lall-pas3.jpeg)
Ara, agafem tots els alls d'una cabeça d'alls i, amb pell i tot, els aixafarem amb el ganivet.
![conill lall pas4 conill lall pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/57/07/conill-lall-pas4.jpeg)
En farem 3 de pelats.
![conill lall pas5 conill lall pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/57/34/conill-lall-pas5.jpeg)
Ara, començarem per fregir tots els alls en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva.
![conill lall pas6 conill lall pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/57/61/conill-lall-pas6.jpeg)
Quan siguin daurats els reservem.
![conill lall pas7 conill lall pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/57/88/conill-lall-pas7.jpeg)
En el mateix oli, que ara tindrà gustet d'all, daurem el conill per totes dues bandes.
![conill lall pas8 conill lall pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/58/15/conill-lall-pas8.jpeg)
Mentre, anirem preparant la picada. Com que no tenia ametlles torrades... les he torrat jo en una paella amb una mica d'oli. També ho podeu fer al forn... però així és més ràpid. No queda igual igual, però queda bé.
![conill lall pas9 conill lall pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/58/42/conill-lall-pas9.jpeg)
Posem en un morter les ametlles, el julivert, un polsim de sal...
![conill lall pas10 conill lall pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/58/69/conill-lall-pas10.jpeg)
... i els tres alls pelats que hem fregit.
![conill lall pas11 conill lall pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/58/96/conill-lall-pas11.jpeg)
I ho piquem fins deixar-ho ben petit. Ho reservarem.
![conill lall pas12 conill lall pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/59/23/conill-lall-pas12.jpeg)
Seguim fregint tot el conill... i l'anem reservant.
![conill lall pas13 conill lall pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/59/50/conill-lall-pas13.jpeg)
Ara, en el mateix oli, hi posarem la branca de romaní...
![conill lall pas14 conill lall pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/59/77/conill-lall-pas14.jpeg)
... els alls reservats...
![conill lall pas15 conill lall pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/60/04/conill-lall-pas15.jpeg)
... tot el conill...
![conill lall pas16 conill lall pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/60/46/conill-lall-pas16.jpeg)
... i un got de vi blanc.
![conill lall pas17 conill lall pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/60/88/conill-lall-pas17.jpeg)
Amb el foc baix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 45-50 minuts. Si falta líquid a mitja cocció hi podeu afegir mig gotet d'aigua.
![conill lall pas18 conill lall pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/61/15/conill-lall-pas18.jpeg)
Quan el conill ja sigui tendre, afegir la picada deixatada amb una mica del mateix suquet.
![conill lall pas19 conill lall pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/61/42/conill-lall-pas19.jpeg)
Que es faci 10 minutets més...
![conill lall pas20 conill lall pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/61/69/conill-lall-pas20.jpeg)
... i ja podem tancar el foc. És interessant que reposi una estoneta.
![conill lall pas21 conill lall pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/61/96/conill-lall-pas21.jpeg)
Emplatem.
![conill lall pas22 conill lall pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/62/23/conill-lall-pas22.jpeg)
Avui l'he posat una mica de cibulet... que li va molt bé. El cibulet és molt bo i no només és decoratiu... per això recomano menjar-lo sempre,
![conill lall pas23 conill lall pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/62/92/conill-lall-pas23.jpeg)
Bon Profit!