Aquesta és una de les millors formes de menjar el conill. Hi ha moltes versions d'aquest plat i a cada casa, a cada família tenen el seu toc personal. Jo, com sempre, he procurat fer la recepta que penso que és més comú i tradicional. Som-hi!

 

Ingredients

1 conill ecològic tallat a trossos

1 cabeça d'alls

1 branca de romaní

1 got de vi blanc

aigua

sal

 

Per la picada:

un grapat d'ametlles torrades

3 dents d'all fregits

julivert picat

sal

 

Variants:

S'hi pot afegir una mica de bitxo i fer-lo picant.

Es poden incorporar tota mena de bolets

Preparació
1.
conill lall pas1

Rentem bé el conill i preparem tots els ingredients.

2.
conill lall pas2

Salem i empebrem el conill per les dues bandes.

3.
conill lall pas3

Ara, agafem tots els alls d'una cabeça d'alls i, amb pell i tot, els aixafarem amb el ganivet.

 

4.
conill lall pas4

En farem 3 de pelats.

5.
conill lall pas5

Ara, començarem per fregir tots els alls en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva.

6.
conill lall pas6

Quan siguin daurats els reservem.

7.
conill lall pas7

En el mateix oli, que ara tindrà gustet d'all, daurem el conill per totes dues bandes.

8.
conill lall pas8

Mentre, anirem preparant la picada. Com que no tenia ametlles torrades... les he torrat jo en una paella amb una mica d'oli. També ho podeu fer al forn... però així és més ràpid. No queda igual igual, però queda bé.

9.
conill lall pas9

Posem en un morter les ametlles, el julivert, un polsim de sal...

10.
conill lall pas10

... i els tres alls pelats que hem fregit.

11.
conill lall pas11

I ho piquem fins deixar-ho ben petit. Ho reservarem.

12.
conill lall pas12

Seguim fregint tot el conill... i l'anem reservant.

13.
conill lall pas13

Ara, en el mateix oli, hi posarem la branca de romaní...

14.
conill lall pas14

... els alls reservats...

15.
conill lall pas15

... tot el conill...

16.
conill lall pas16

... i un got de vi blanc.

17.
conill lall pas17

Amb el foc baix, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 45-50 minuts. Si falta líquid a mitja cocció hi podeu afegir mig gotet d'aigua.

18.
conill lall pas18

Quan el conill ja sigui tendre, afegir la picada deixatada amb una mica del mateix suquet.

19.
conill lall pas19

Que es faci 10 minutets més...

20.
conill lall pas20

... i ja podem tancar el foc. És interessant que reposi una estoneta.

21.
conill lall pas21

Emplatem.

22.
conill lall pas22

Avui l'he posat una mica de cibulet... que li va molt bé. El cibulet és molt bo i no només és decoratiu... per això recomano menjar-lo sempre,

23.
conill lall pas23

Bon Profit!