El conill, l'all, la farigola, el romaní i el cava, són productes prou identitaris de la nostra cultura com per definir aquesta recepta com a tradicional. Un rostit sa i gustós, amb una bona combinació de sabors. Com veureu, i per reforçar aquesta peculiar sensació refrescant del cava, he cregut oportú incorporar una branca de menta fresca. Això li ha aportat al plat un plus addicional de frescor molt interessant.
1 conill tallat per rostir
1/2 porro
4 dents d'all
1 got de cava
1 ceba trinxada
un farcellet d'herbes (farigola, romaní i menta)
farina
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer el mateix plat amb pollastre
El farcellet d'herbes pot ser diferent (sajolida, etc...)
Preparem els ingredients.
Començarem per rentar el conill i assecar-lo amb un drap. Seguidament el salarem i...
l'empebrarem.
Poseu un bon raig d'oli a escalfar en una paella. Mentrestant, enfarineu els trossos de conill.
Per totes dues bandes.
Fregiu el conill.
Mentre es fa el conill, podeu anar trinxant la ceba i...
el porro.
Prepareu un farcell amb una branca de romaní, farigola i menta, i lligueu-lo amb fil de cuinar.
Vigileu el conill i doneu-li la volta.
Si no us hi cap tot de cop, podeu fregir-lo per tandes, reservant la primera en un plat.
Un cop fregit tot el conill, l'ajuntarem dins la cassola i hi afegirem el porro...
tres o quatre dents d'all sense pelar...
i el farcell d'herbes.
Ho remenarem una mica i ho deixarem sofregir tot plegat uns 10 minuts remenant de tant en tant.
Quan la verdura tingui una textura més tova, ja hi podrem afegir el cava.
Podeu fer servir qualsevol cava.
Amb un got en tindreu prou.
L'aboquem dins la cassola.
Ho remenem una mica i deixarem que s'evapori l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig baix.
Seguidament, ho cobrirem tot amb aigua bullent.
Ho salarem lleugerament.
Ho taparem per deixar estofar el conill durant uns 40-45 minuts aproximadament. Si els trossos de conill són més grossos, potser ho haureu de tenir fins a una hora. Passat el temps de cocció, rectifiqueu de sal i deixeu reposar el plat una estona, preferiblement unes hores.
I ja el podeu emplatar.
Bon profit!