Excel.lent plat de casa nostra. En aquest plat, la picada feta amb xocolata a la pedra li aporta aquell puntet diferent que "empordana" el plat i que tan especial el torna. A la meva dona no li entusiasma el conill, però aquesta recepta li encanta... serà per la xocolata? No dubteu en provar-lo.
1 conill gros (o 2 petits) tallat a trossos
20 cebes petites
80gr. cansalada
2 cullerades de llard
1/2 litre de brou de carn o pollastre
1 got de vi negre
50gr. xocolata a la pedra
20gr. avellanes torrades
20gr. pinyons
farigola
llorer
julivert
farina
pebre negre
sal
rovellons i puré de patata com a guarnició
![conill lempordanesa rovellons pas1 conill lempordanesa rovellons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/71/23/conill-lempordanesa-rovellons-pas1.jpeg)
Rentem bé tot el conill. En aquesta ocasió he fet dos conills.
![conill lempordanesa rovellons pas2 conill lempordanesa rovellons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/71/62/conill-lempordanesa-rovellons-pas2.jpeg)
Escaldem una mica les cebes petites... i es deixaran pelar millor.
![conill lempordanesa rovellons pas4 conill lempordanesa rovellons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/72/40/conill-lempordanesa-rovellons-pas4.jpeg)
... crua...
![conill lempordanesa rovellons pas5 conill lempordanesa rovellons pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/72/79/conill-lempordanesa-rovellons-pas5.jpeg)
Tirem el llard a la casola amb una mica d'oli... i esperem a que es desfaci...
![conill lempordanesa rovellons pas6 conill lempordanesa rovellons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/73/21/conill-lempordanesa-rovellons-pas6.jpeg)
Mentre, anirem pelant les cebes.
![conill lempordanesa rovellons pas8 conill lempordanesa rovellons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/73/99/conill-lempordanesa-rovellons-pas8.jpeg)
Ja tenim les cebes pelades...
![conill lempordanesa rovellons pas10 conill lempordanesa rovellons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/74/77/conill-lempordanesa-rovellons-pas10.jpeg)
... i afegirem la cansalada tallada a trosets...
![conill lempordanesa rovellons pas11 conill lempordanesa rovellons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/75/16/conill-lempordanesa-rovellons-pas11.jpeg)
Preparem les herbes (el julivert, el llorer i la farigola).
![conill lempordanesa rovellons pas12 conill lempordanesa rovellons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/75/55/conill-lempordanesa-rovellons-pas12.jpeg)
Ho remenem tot bé...
![conill lempordanesa rovellons pas13 conill lempordanesa rovellons pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/75/94/conill-lempordanesa-rovellons-pas13.jpeg)
... i incorporem les cebes...
![conill lempordanesa rovellons pas14 conill lempordanesa rovellons pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/76/33/conill-lempordanesa-rovellons-pas14.jpeg)
... ho deixeu enrossir uns minutets més.
![conill lempordanesa rovellons pas15 conill lempordanesa rovellons pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/76/72/conill-lempordanesa-rovellons-pas15.jpeg)
Mentre, he tret del congelador una mica de brou de pollastre que escalfaré. Si no en teniu, sempre podeu utilitzar una pastilla de caldo concentrat... o, finalment, aigua sola.
![conill lempordanesa rovellons pas16 conill lempordanesa rovellons pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/77/11/conill-lempordanesa-rovellons-pas16.jpeg)
Incorporem les herbes...
![conill lempordanesa rovellons pas17 conill lempordanesa rovellons pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/77/50/conill-lempordanesa-rovellons-pas17.jpeg)
... i el vi, i ho deixarem reduïr uns minutets.
![conill lempordanesa rovellons pas18 conill lempordanesa rovellons pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/77/89/conill-lempordanesa-rovellons-pas18.jpeg)
Ja podem començar a preparar la picada d'aquest plat, que inclourà xocolata a la pedra.
![conill lempordanesa rovellons pas19 conill lempordanesa rovellons pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/78/28/conill-lempordanesa-rovellons-pas19.jpeg)
Piqueu bé les avellanes amb els pinyons...
![conill lempordanesa rovellons pas21 conill lempordanesa rovellons pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/79/06/conill-lempordanesa-rovellons-pas21.jpeg)
També tenim el brou calent.
![conill lempordanesa rovellons pas22 conill lempordanesa rovellons pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/79/45/conill-lempordanesa-rovellons-pas22.jpeg)
Incorporeu un parell de cullerades de brou juntament amb la xocolata... i ho desfeu tot plegat.
![conill lempordanesa rovellons pas23 conill lempordanesa rovellons pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/79/84/conill-lempordanesa-rovellons-pas23.jpeg)
Us quedarà una picada amb aquest magnífic color... que reservarem per més endavant.
![conill lempordanesa rovellons pas24 conill lempordanesa rovellons pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/80/23/conill-lempordanesa-rovellons-pas24.jpeg)
Ara afegim les dues cullerades de farina al conill...
![conill lempordanesa rovellons pas25 conill lempordanesa rovellons pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/80/98/conill-lempordanesa-rovellons-pas25.jpeg)
... i seguidament el brou.
![conill lempordanesa rovellons pas26 conill lempordanesa rovellons pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/81/37/conill-lempordanesa-rovellons-pas26.jpeg)
Si veieu que falta quantitat de líquid... ho completeu amb aigua. La idea és gairebé cobrir-ho tot.
![conill lempordanesa rovellons pas27 conill lempordanesa rovellons pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/81/76/conill-lempordanesa-rovellons-pas27.jpeg)
Ho salem...
![conill lempordanesa rovellons pas28 conill lempordanesa rovellons pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/82/57/conill-lempordanesa-rovellons-pas28.jpeg)
... ho tapem...
![conill lempordanesa rovellons pas29 conill lempordanesa rovellons pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/82/96/conill-lempordanesa-rovellons-pas29.jpeg)
... i deixem que faci xup-xup de 20 a 30 minuts...
![conill lempordanesa rovellons pas30 conill lempordanesa rovellons pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/83/35/conill-lempordanesa-rovellons-pas30.jpeg)
Fins que estigui cuit el conill, vaja. Però vigileu que si us passeu de temps...es desfaran les cebes. També les podeu incorporar més endavant.
![conill lempordanesa rovellons pas31 conill lempordanesa rovellons pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/83/74/conill-lempordanesa-rovellons-pas31.jpeg)
Anem provant el suquet i rectificant de sal.
![conill lempordanesa rovellons pas32 conill lempordanesa rovellons pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/84/13/conill-lempordanesa-rovellons-pas32.jpeg)
Quan gairebé estigui cuit el conill...
![conill lempordanesa rovellons pas33 conill lempordanesa rovellons pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/84/52/conill-lempordanesa-rovellons-pas33.jpeg)
... li tirarem la nostra picada de xocolata...
![conill lempordanesa rovellons pas35 conill lempordanesa rovellons pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/85/30/conill-lempordanesa-rovellons-pas35.jpeg)
Ho deixarem coure a foc lent durant uns 15 minuts més...
![conill lempordanesa rovellons pas36 conill lempordanesa rovellons pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/85/69/conill-lempordanesa-rovellons-pas36.jpeg)
... tapat millor...
![conill lempordanesa rovellons pas37 conill lempordanesa rovellons pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/86/08/conill-lempordanesa-rovellons-pas37.jpeg)
I ja ho tenim fet.
![conill lempordanesa rovellons pas38 conill lempordanesa rovellons pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/86/47/conill-lempordanesa-rovellons-pas38.jpeg)
Com que he trobat uns rovellons força macos al mercat...
![conill lempordanesa rovellons pas39 conill lempordanesa rovellons pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/87/88/conill-lempordanesa-rovellons-pas39.jpeg)
... els he saltejat en una paella amb un raig d'oli...
![conill lempordanesa rovellons pas40 conill lempordanesa rovellons pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/89/17/conill-lempordanesa-rovellons-pas40.jpeg)
... sal i julivert... i així els utilitzaré com a guarnició.
![conill lempordanesa rovellons pas41 conill lempordanesa rovellons pas41](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/90/94/conill-lempordanesa-rovellons-pas41.jpeg)
A més a més, he fet un puré de patata tradicional.
![conill lempordanesa rovellons pas42 conill lempordanesa rovellons pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/92/23/conill-lempordanesa-rovellons-pas42.jpeg)
Us puc assegurar que està boníssim aquest plat.
![conill lempordanesa rovellons pas43 conill lempordanesa rovellons pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/92/86/conill-lempordanesa-rovellons-pas43.jpeg)
Tot una plat representatiu de l'Empordà....
![conill lempordanesa rovellons pas44 conill lempordanesa rovellons pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/93/49/conill-lempordanesa-rovellons-pas44.jpeg)
Si és que diu "cómeme"!
![conill lempordanesa rovellons pas45 conill lempordanesa rovellons pas45](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/94/03/conill-lempordanesa-rovellons-pas45.jpeg)
De les millors maneres que he trobat de menjar el conill.
![conill lempordanesa rovellons pas46 conill lempordanesa rovellons pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/61/94/54/conill-lempordanesa-rovellons-pas46.jpeg)
Bon profit!