Excel.lent plat de casa nostra. En aquest plat, la picada feta amb xocolata a la pedra li aporta aquell puntet diferent que "empordana" el plat i que tan especial el torna. A la meva dona no li entusiasma el conill, però aquesta recepta li encanta... serà per la xocolata? No dubteu en provar-lo.

Ingredients

1 conill gros (o 2 petits) tallat a trossos

20 cebes petites  

80gr. cansalada   

2 cullerades de llard

1/2 litre de brou de carn o pollastre

1 got de vi negre  

50gr. xocolata a la pedra  

20gr. avellanes torrades  

20gr. pinyons  

farigola  

llorer

julivert

farina

pebre negre  

sal

rovellons i puré de patata com a guarnició

Preparació
1.
conill lempordanesa rovellons pas1

Rentem bé tot el conill. En aquesta ocasió he fet dos conills.

2.
conill lempordanesa rovellons pas2

Escaldem una mica les cebes petites... i es deixaran pelar millor.

3.
4.
conill lempordanesa rovellons pas4

... crua...

5.
conill lempordanesa rovellons pas5

Tirem el llard a la casola amb una mica d'oli... i esperem a que es desfaci...

6.
conill lempordanesa rovellons pas6

Mentre, anirem pelant les cebes.

7.
8.
conill lempordanesa rovellons pas8

Ja tenim les cebes pelades...

9.
10.
conill lempordanesa rovellons pas10

... i afegirem la cansalada tallada a trosets...

11.
conill lempordanesa rovellons pas11

Preparem les herbes (el julivert, el llorer i la farigola).

12.
conill lempordanesa rovellons pas12

Ho remenem tot bé...

13.
conill lempordanesa rovellons pas13

... i incorporem les cebes...

14.
conill lempordanesa rovellons pas14

... ho deixeu enrossir uns minutets més.

15.
conill lempordanesa rovellons pas15

Mentre, he tret del congelador una mica de brou de pollastre que escalfaré. Si no en teniu, sempre podeu utilitzar una pastilla de caldo concentrat... o, finalment, aigua sola.

16.
conill lempordanesa rovellons pas16

Incorporem les herbes...

17.
conill lempordanesa rovellons pas17

... i el vi, i ho deixarem reduïr uns minutets.

18.
conill lempordanesa rovellons pas18

Ja podem començar a preparar la picada d'aquest plat, que inclourà xocolata a la pedra.

19.
conill lempordanesa rovellons pas19

Piqueu bé les avellanes amb els pinyons...

20.
21.
conill lempordanesa rovellons pas21

També tenim el brou calent.

22.
conill lempordanesa rovellons pas22

Incorporeu un parell de cullerades de brou juntament amb la xocolata... i ho desfeu tot plegat.

23.
conill lempordanesa rovellons pas23

Us quedarà una picada amb aquest magnífic color... que reservarem per més endavant.

24.
conill lempordanesa rovellons pas24

Ara afegim les dues cullerades de farina al conill...

25.
conill lempordanesa rovellons pas25

... i seguidament el brou.

26.
conill lempordanesa rovellons pas26

Si veieu que falta quantitat de líquid... ho completeu amb aigua. La idea és gairebé cobrir-ho tot.

27.
conill lempordanesa rovellons pas27

Ho salem...

28.
conill lempordanesa rovellons pas28

... ho tapem...

29.
conill lempordanesa rovellons pas29

... i deixem que faci xup-xup de 20 a 30 minuts...

30.
conill lempordanesa rovellons pas30

Fins que estigui cuit el conill, vaja. Però vigileu que si us passeu de temps...es desfaran les cebes. També les podeu incorporar més endavant.

31.
conill lempordanesa rovellons pas31

Anem provant el suquet i rectificant de sal.

32.
conill lempordanesa rovellons pas32

Quan gairebé estigui cuit el conill...

33.
conill lempordanesa rovellons pas33

... li tirarem la nostra picada de xocolata...

34.
35.
conill lempordanesa rovellons pas35

Ho deixarem coure a foc lent durant uns 15 minuts més...

36.
conill lempordanesa rovellons pas36

... tapat millor...

37.
conill lempordanesa rovellons pas37

I ja ho tenim fet.

38.
conill lempordanesa rovellons pas38

Com que he trobat uns rovellons força macos al mercat...

39.
conill lempordanesa rovellons pas39

... els he saltejat en una paella amb un raig d'oli...

40.
conill lempordanesa rovellons pas40

... sal i julivert... i així els utilitzaré com a guarnició.

41.
conill lempordanesa rovellons pas41

A més a més, he fet un puré de patata tradicional.

42.
conill lempordanesa rovellons pas42

Us puc assegurar que està boníssim aquest plat.

43.
conill lempordanesa rovellons pas43

Tot una plat representatiu de l'Empordà....

44.
conill lempordanesa rovellons pas44

Si és que diu "cómeme"!

45.
conill lempordanesa rovellons pas45

De les millors maneres que he trobat de menjar el conill.

46.
conill lempordanesa rovellons pas46

Bon profit!