Excel.lent plat de casa nostra. En aquest plat, la picada feta amb xocolata a la pedra li aporta aquell puntet diferent que "empordana" el plat i que tan especial el torna. A la meva dona no li entusiasma el conill, però aquesta recepta li encanta... serà per la xocolata? No dubteu en provar-lo.

Ingredients

1 conill gros (o 2 petits) tallat a trossos

20 cebes petites  

80gr. cansalada   

2 cullerades de llard

1/2 litre de brou de carn o pollastre

1 got de vi negre  

50gr. xocolata a la pedra  

20gr. avellanes torrades  

20gr. pinyons  

farigola  

llorer

julivert

farina

pebre negre  

sal

rovellons i puré de patata com a guarnició

Preparació
1.

Rentem bé tot el conill. En aquesta ocasió he fet dos conills.

2.

Escaldem una mica les cebes petites... i es deixaran pelar millor.

3.
4.

... crua...

5.

Tirem el llard a la casola amb una mica d'oli... i esperem a que es desfaci...

6.

Mentre, anirem pelant les cebes.

7.
8.

Ja tenim les cebes pelades...

9.
10.

... i afegirem la cansalada tallada a trosets...

11.

Preparem les herbes (el julivert, el llorer i la farigola).

12.

Ho remenem tot bé...

13.

... i incorporem les cebes...

14.

... ho deixeu enrossir uns minutets més.

15.

Mentre, he tret del congelador una mica de brou de pollastre que escalfaré. Si no en teniu, sempre podeu utilitzar una pastilla de caldo concentrat... o, finalment, aigua sola.

16.

Incorporem les herbes...

17.

... i el vi, i ho deixarem reduïr uns minutets.

18.

Ja podem començar a preparar la picada d'aquest plat, que inclourà xocolata a la pedra.

19.

Piqueu bé les avellanes amb els pinyons...

20.
21.

També tenim el brou calent.

22.

Incorporeu un parell de cullerades de brou juntament amb la xocolata... i ho desfeu tot plegat.

23.

Us quedarà una picada amb aquest magnífic color... que reservarem per més endavant.

24.

Ara afegim les dues cullerades de farina al conill...

25.

... i seguidament el brou.

26.

Si veieu que falta quantitat de líquid... ho completeu amb aigua. La idea és gairebé cobrir-ho tot.

27.

Ho salem...

28.

... ho tapem...

29.

... i deixem que faci xup-xup de 20 a 30 minuts...

30.

Fins que estigui cuit el conill, vaja. Però vigileu que si us passeu de temps...es desfaran les cebes. També les podeu incorporar més endavant.

31.

Anem provant el suquet i rectificant de sal.

32.

Quan gairebé estigui cuit el conill...

33.

... li tirarem la nostra picada de xocolata...

34.
35.

Ho deixarem coure a foc lent durant uns 15 minuts més...

36.

... tapat millor...

37.

I ja ho tenim fet.

38.

Com que he trobat uns rovellons força macos al mercat...

39.

... els he saltejat en una paella amb un raig d'oli...

40.

... sal i julivert... i així els utilitzaré com a guarnició.

41.

A més a més, he fet un puré de patata tradicional.

42.

Us puc assegurar que està boníssim aquest plat.

43.

Tot una plat representatiu de l'Empordà....

44.

Si és que diu "cómeme"!

45.

De les millors maneres que he trobat de menjar el conill.

46.

Bon profit!