.
1 conill a trossos
un grapat de ceps secs (40gr.)
1 ceba
2 alls
3 patates
2 fulles de llorer
una rameta de romaní
pebre negre
una copeta de brandi
brou de pollastre / aigua
oli d'oliva
sal
![conill estofat ceps pas1 conill estofat ceps pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/04/03/conill-estofat-ceps-pas1.jpeg)
Rentem bé el conill.
![conill estofat ceps pas2 conill estofat ceps pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/04/45/conill-estofat-ceps-pas2.jpeg)
Posem els ceps en remull per que s'hidratin bé.
![conill estofat ceps pas3 conill estofat ceps pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/04/87/conill-estofat-ceps-pas3.jpeg)
Pelem la ceba i l'all.
![conill estofat ceps pas5 conill estofat ceps pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/05/71/conill-estofat-ceps-pas5.jpeg)
Pelem les patates.
![conill estofat ceps pas6 conill estofat ceps pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/06/13/conill-estofat-ceps-pas6.jpeg)
Preparem les herbes.
![conill estofat ceps pas7 conill estofat ceps pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/06/55/conill-estofat-ceps-pas7.jpeg)
Ara escalfem en una cassola de fang un bon raig d'oli d'oliva. Poc a poc, ja sabeu que el fang no vol canvis bruscos de temperatura o es podria trencar.
![conill estofat ceps pas8 conill estofat ceps pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/06/97/conill-estofat-ceps-pas8.jpeg)
Ara s'han d'escapçar les patates, és a dir, tallar-les fins dues terceres parts i després partir-les... que facin crec. Això permetrà sortir el midó que espessarà la nostra salsa.
![conill estofat ceps pas9 conill estofat ceps pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/07/39/conill-estofat-ceps-pas9.jpeg)
Perfecte.
![conill estofat ceps pas10 conill estofat ceps pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/08/14/conill-estofat-ceps-pas10.jpeg)
Saleu i empebreu el conill...
![conill estofat ceps pas11 conill estofat ceps pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/08/65/conill-estofat-ceps-pas11.jpeg)
... i fregiu-lo una mica...
![conill estofat ceps pas12 conill estofat ceps pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/09/07/conill-estofat-ceps-pas12.jpeg)
... busquem daurar-lo una miqueta.
![conill estofat ceps pas13 conill estofat ceps pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/09/49/conill-estofat-ceps-pas13.jpeg)
Incorporeu la ceba, l'all i les herbes.
![conill estofat ceps pas14 conill estofat ceps pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/09/91/conill-estofat-ceps-pas14.jpeg)
Remeneu-lo tot bé.
![conill estofat ceps pas15 conill estofat ceps pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/10/33/conill-estofat-ceps-pas15.jpeg)
Ara hem de flambejar el conill amb un bon xorret de brandi.
![conill estofat ceps pas16 conill estofat ceps pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/10/75/conill-estofat-ceps-pas16.jpeg)
COMPTE! PERILL DE CREMADES!... no sigui que us cremeu les selles, nanos!
Tapeu-lo una estona... que redueixi una mica el brandi, a foc mitjanet.
![conill estofat ceps pas18 conill estofat ceps pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/11/59/conill-estofat-ceps-pas18.jpeg)
Ho guiseu uns minutets (4-5) tot remenant.
![conill estofat ceps pas19 conill estofat ceps pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/12/01/conill-estofat-ceps-pas19.jpeg)
Ara incorporem el brou de pollastre, si en tenim, clar.
![conill estofat ceps pas20 conill estofat ceps pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/12/43/conill-estofat-ceps-pas20.jpeg)
Si ens falta podem completar-ho amb aigua. Ha de cobrir la carn.
![conill estofat ceps pas21 conill estofat ceps pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/12/85/conill-estofat-ceps-pas21.jpeg)
Ho salem....
![conill estofat ceps pas22 conill estofat ceps pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/13/27/conill-estofat-ceps-pas22.jpeg)
... ho tapem... i ho deixem que faci xup xup a foc lent.
![conill estofat ceps pas23 conill estofat ceps pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/13/69/conill-estofat-ceps-pas23.jpeg)
Coure durant uns 25-30 minuts. Vigileu no falti aigua.
![conill estofat ceps pas24 conill estofat ceps pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/14/11/conill-estofat-ceps-pas24.jpeg)
Passat aquest temps... ja podem incorporar els ceps... i la meitat del suc dels ceps. Tot el líquid podria resultar massa fort de gust.
![conill estofat ceps pas25 conill estofat ceps pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/14/53/conill-estofat-ceps-pas25.jpeg)
Quins colorets, eh?... i quina olor que fa el cep.
![conill estofat ceps pas26 conill estofat ceps pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/15/07/conill-estofat-ceps-pas26.jpeg)
Ara ho deixem entre 5-10 minutets més...
![conill estofat ceps pas27 conill estofat ceps pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/15/67/conill-estofat-ceps-pas27.jpeg)
... i ja podrem apagar el foc.
![conill estofat ceps pas28 conill estofat ceps pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/16/60/conill-estofat-ceps-pas28.jpeg)
Deixeu reposar el guisat uns 15 minuts.
![conill estofat ceps pas29 conill estofat ceps pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/17/02/conill-estofat-ceps-pas29.jpeg)
Com tots aquests plats... sempre són més bons d'un dia per altre.
![conill estofat ceps pas30 conill estofat ceps pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/17/44/conill-estofat-ceps-pas30.jpeg)
Emplatem.
![conill estofat ceps pas31 conill estofat ceps pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/17/86/conill-estofat-ceps-pas31.jpeg)
Fuas... què bo!...
![conill estofat ceps pas32 conill estofat ceps pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/18/28/conill-estofat-ceps-pas32.jpeg)
Bon Profit!