.

Ingredients

1 conill a trossos
un grapat de ceps secs (40gr.)
1 ceba 
2 alls
3 patates
2 fulles de llorer
una rameta de romaní
pebre negre
una copeta de brandi
brou de pollastre / aigua
oli d'oliva

sal

Preparació
1.
conill estofat ceps pas1

Rentem bé el conill.

2.
conill estofat ceps pas2

Posem els ceps en remull per que s'hidratin bé.

3.
conill estofat ceps pas3

Pelem la ceba i l'all.

4.
conill estofat ceps pas5

Pelem les patates.

5.
conill estofat ceps pas6

Preparem les herbes.

6.
conill estofat ceps pas7

Ara escalfem en una cassola de fang un bon raig d'oli d'oliva. Poc a poc, ja sabeu que el fang no vol canvis bruscos de temperatura o es podria trencar.

7.
conill estofat ceps pas8

Ara s'han d'escapçar les patates, és a dir, tallar-les fins dues terceres parts i després partir-les... que facin crec. Això permetrà sortir el midó que espessarà la nostra salsa.

8.
conill estofat ceps pas9

Perfecte.

9.
conill estofat ceps pas10

Saleu i empebreu el conill...

10.
conill estofat ceps pas11

... i fregiu-lo una mica...

11.
conill estofat ceps pas12

... busquem daurar-lo una miqueta.

12.
conill estofat ceps pas13

Incorporeu la ceba, l'all i les herbes.

13.
conill estofat ceps pas14

Remeneu-lo tot bé.

14.
conill estofat ceps pas15

Ara hem de flambejar el conill amb un bon xorret de brandi.

15.
conill estofat ceps pas16

COMPTE! PERILL DE CREMADES!... no sigui que us cremeu les selles, nanos!

16.

Tapeu-lo una estona... que redueixi una mica el brandi, a foc mitjanet.

17.
conill estofat ceps pas18

Ho guiseu uns minutets (4-5) tot remenant.

18.
conill estofat ceps pas19

Ara incorporem el brou de pollastre, si en tenim, clar.

19.
conill estofat ceps pas20

Si ens falta podem completar-ho amb aigua. Ha de cobrir la carn.

20.
conill estofat ceps pas21

Ho salem....

21.
conill estofat ceps pas22

... ho tapem... i ho deixem que faci xup xup a foc lent.

22.
conill estofat ceps pas23

Coure durant uns 25-30 minuts. Vigileu no falti aigua.

23.
conill estofat ceps pas24

Passat aquest temps... ja podem incorporar els ceps... i la meitat del suc dels ceps. Tot el líquid podria resultar massa fort de gust.

24.
conill estofat ceps pas25

Quins colorets, eh?... i quina olor que fa el cep.

25.
conill estofat ceps pas26

Ara ho deixem entre 5-10 minutets més...

26.
conill estofat ceps pas27

... i ja podrem apagar el foc.

27.
conill estofat ceps pas28

Deixeu reposar el guisat uns 15 minuts.

28.
conill estofat ceps pas29

Com tots aquests plats... sempre són més bons d'un dia per altre.

29.
conill estofat ceps pas30

Emplatem.

30.
conill estofat ceps pas31

Fuas... què bo!...

31.
conill estofat ceps pas32

Bon Profit!