Una recepta molt fàcil de fer... que no requereix de massa dedicació... i amb la que quedareu bé amb tothom (a qui li agradi el conill, clar). Però heu de tenir en compte que hi ha força gent que és al·lèrgica a la mel. Per tant, assegureu-vos de no cagar-la. No té cap misteri el plat... més que la combinació del conill fet al forn amb un bon raig de mel 5 minuts abans de treure'l. Jo sóc un amant de les combinacions dolç-salat. I aquesta és totalment recomanable.
1 conill partit per la meitat
una rama generosa de romaní
oli d'oliva
pebre negre
sal
mel
Variants:
Com a guarnició podeu acompanyar-lo de patates al caliu, fregides, verdures, seques, rovellons, etc...
Renteu bé el conill. El saleu i l'empebreu per sobre.
El col.loqueu en una safata pel forn... amb un raig d'oli d'oli a la base.
Ara el saleu i l'empebreu també per sota...
I li doneu la volta de nou.
Que quedin les herbes a sota.
Ara ho ruixeu tot amb oli.
Ho poseu a coure a uns 200 graus... amb ventilació... durant aproximadament 30-35 minuts.
L'aneu controlant i li aneu donant la volta.
Fins que estigui ben torradet.
Quan considereu que li faltin 5 minuts de forn... li tirarem un bon raig de mel per sobre.
A cada una de les parts del conill.
Ho deixeu coure els 5 minutets que queden. Veureu com la mel s'haurà pràcticament fos amb el conill.
Ho servirem al plat amb un raig de la poca salseta que es genera, però que té un gust intens a mel.
El podeu acompanyar de patates o de mongetes saltades amb all i julivert i pebre vermell.
Quina pinta més bona.
I si us agrada més la part de la cuixa, doncs aquí la teniu.
Que porti mel no val dir que no puguem sucar-ho en allioli, que li va de fàbula.
Bon Profit!