Avui us presento un plat ben senzill de fer amb un resultat excel·lent. Podeu, fins i tot, preparar-lo unes hores abans i escalfar-ho abans de servir. He optat per acompanyar el conill i els bolets amb unes patates i uns tomacons per sucar-hi pa. Una recepta sana i saborosa que ben segur agradarà tota la família!

Ingredients

1 conill tallat a quarts

400 g de rovellons frescos

4 tomàquets madurs

4 patates a rodanxes

1 ceba tallada a la juliana grossa

4 grans d'all sencers

oli d'oliva

pebre negre

una branca de romaní

un raig de vi blanc

sal

all i julivert per a la picada de bolets

Variants:

Podeu emprar més bolets de temporada

Podeu cuinar el mateix plat amb altres carns (pollastre, gall dindi, etc.)

Preparació
1.
conill al forn rovellons pas1

Prepareu la carn.

2.
conill al forn rovellons pas2

I la verdura.

3.
conill al forn rovellons pas3

He procurat seleccionar rovellons de mida mitjana o petita per afegir-los sencers.

4.
conill al forn rovellons pas4

Peleu les patates i talleu-les a rodanxes gruixudes.

5.
conill al forn rovellons pas5

Poseu les patates en una safata de forn amb oli.

6.
conill al forn rovellons pas6

Saleu-les i empebreu-les.

7.
conill al forn rovellons pas7

Tireu-hi per sobre la ceba tallada.

8.
conill al forn rovellons pas8

Ara, salpebreu el conill per les dues bandes i col·loqueu-lo sobre les patates.

9.
conill al forn rovellons pas9

Repartiu uns alls sencers per la safata, així com els tomàquets partits per la meitat, que també heu de salar una mica. Poseu un parell de branques de romaní per sobre.

10.
conill al forn rovellons pas10

Ara, tireu un bon raig d'oli d'oliva per sobre i enforneu-ho a uns 200 graus durant una hora.

11.
conill al forn rovellons pas11

A mitja cocció, passats uns 20 minuts, afegiu-hi un raig de vi blanc. Com una copa aproximadament.

12.
conill al forn rovellons pas12

Ara toca netejar els rovellons.

13.
conill al forn rovellons pas13

Recordeu que no convé mullar-los massa. És preferible netejar-los amb un paper o drap humit.

14.
conill al forn rovellons pas14

Us quedaran perfectes.

15.
conill al forn rovellons pas16

En una paella amb una mica d'oli, fregiu els bolets amb sal.

16.
conill al forn rovellons pas17

Tireu-hi la picada d'all i julivert per sobre.

17.
conill al forn rovellons pas18

Deixeu que es facin una estona i li doneu la volta.

18.
conill al forn rovellons pas19

A mitja cocció del conill, doneu-li la volta.

19.
conill al forn rovellons pas20

Quan faltin 15 minuts per acabar la cocció, afegiu els bolets al conill, amb suc i tot.

20.
conill al forn rovellons pas21

Deixeu-ho coure tot plegat fins que tingui un bonic color daurat.

21.
conill al forn rovellons pas22

I ja ho podreu servir.

22.
conill al forn rovellons pas23

A gaudir d'aquests productes senzills però extraordinaris alhora.

23.
conill al forn rovellons pas24

Bon profit!