Avui us presento un plat ben senzill de fer amb un resultat excel·lent. Podeu, fins i tot, preparar-lo unes hores abans i escalfar-ho abans de servir. He optat per acompanyar el conill i els bolets amb unes patates i uns tomacons per sucar-hi pa. Una recepta sana i saborosa que ben segur agradarà tota la família!
1 conill tallat a quarts
400 g de rovellons frescos
4 tomàquets madurs
4 patates a rodanxes
1 ceba tallada a la juliana grossa
4 grans d'all sencers
oli d'oliva
pebre negre
una branca de romaní
un raig de vi blanc
sal
all i julivert per a la picada de bolets
Variants:
Podeu emprar més bolets de temporada
Podeu cuinar el mateix plat amb altres carns (pollastre, gall dindi, etc.)
Prepareu la carn.
I la verdura.
He procurat seleccionar rovellons de mida mitjana o petita per afegir-los sencers.
Peleu les patates i talleu-les a rodanxes gruixudes.
Poseu les patates en una safata de forn amb oli.
Saleu-les i empebreu-les.
Tireu-hi per sobre la ceba tallada.
Ara, salpebreu el conill per les dues bandes i col·loqueu-lo sobre les patates.
Repartiu uns alls sencers per la safata, així com els tomàquets partits per la meitat, que també heu de salar una mica. Poseu un parell de branques de romaní per sobre.
Ara, tireu un bon raig d'oli d'oliva per sobre i enforneu-ho a uns 200 graus durant una hora.
A mitja cocció, passats uns 20 minuts, afegiu-hi un raig de vi blanc. Com una copa aproximadament.
Ara toca netejar els rovellons.
Recordeu que no convé mullar-los massa. És preferible netejar-los amb un paper o drap humit.
Us quedaran perfectes.
En una paella amb una mica d'oli, fregiu els bolets amb sal.
Tireu-hi la picada d'all i julivert per sobre.
Deixeu que es facin una estona i li doneu la volta.
A mitja cocció del conill, doneu-li la volta.
Quan faltin 15 minuts per acabar la cocció, afegiu els bolets al conill, amb suc i tot.
Deixeu-ho coure tot plegat fins que tingui un bonic color daurat.
I ja ho podreu servir.
A gaudir d'aquests productes senzills però extraordinaris alhora.
Bon profit!