Conill fregit. Així, com sona. Tonto, eh?... tan tonto que molts no reparem en com n'és de bo, el conill fregit! S'ha de menjar amb les mans, si pot ser, vaja. El cruixent exterior fa que t'hi estiguis una bona estona llepant... i llepant... i llepant. 

I l'allet?... que bo que queda fet així, també. Acompanyeu-lo de la guarnició que més us agradi, i d'un bon allioli si voleu.

 

Ingredients

1 conill tallat a trossos

1 cabeça d'alls

farigola

pebre negre

oli per fregir

sal

sal en escates

mongeta de guarnició

 

Variants:

Es pot fer amb pollastre

Preparació
1.
conill fregit pas1

Rentem bé el conill i preparem tots els ingredients. Ja podem posar a escalfar una paella amb abundant oli, de manera que gairebé cobreixi un tall de conill.

2.
conill fregit pas2

Salem i empebrem la carn.

3.
conill fregit pas3

Hi tirarem una mica de farigola per sobre també.

4.
conill fregit pas4

Amb l'oli no massa calent, començarem per fer els alls... sencers i amb pell.

5.
conill fregit pas5

Que agafin una mica de color i donin sabor a l'oli.

6.
conill fregit pas6

Ara anirem incorporant trossos de conill... compte que esquitxa una mica.

7.
conill fregit pas7

Si esquitxa massa ho podeu tapar.

8.
conill fregit pas8

Vigileu els alls, que no es cremin... i retireu-los abans. Quan el conill estigui torradet...

9.
conill fregit pas9

L'anirem reservant sobre un paper absorbent. Que es vegi cruixent.

10.
conill fregit pas10

Ara, saltem unes mongetes, serviran de guarnició...

11.
conill fregit pas11

... amb un raig d'oli, una mica de sal i una mica de pebre vermell dolç, si voleu.

12.
conill fregit pas12

I emplatem, ben calentó.

13.
conill fregit pas13

Poseu-hi conill, allets i mongetes... tot regat amb un raig d'oli d'oliva en cru... i un mica de sal en escates.

14.
conill fregit pas14

No em direu que no us agafa gana ara, eh?

15.
conill fregit pas15

Excel·lent i senzill plat tradicional.

16.
conill fregit pas16

Bon profit!