Conill fregit. Així, com sona. Tonto, eh?... tan tonto que molts no reparem en com n'és de bo, el conill fregit! S'ha de menjar amb les mans, si pot ser, vaja. El cruixent exterior fa que t'hi estiguis una bona estona llepant... i llepant... i llepant.
I l'allet?... que bo que queda fet així, també. Acompanyeu-lo de la guarnició que més us agradi, i d'un bon allioli si voleu.
1 conill tallat a trossos
1 cabeça d'alls
farigola
pebre negre
oli per fregir
sal
sal en escates
mongeta de guarnició
Variants:
Es pot fer amb pollastre
Rentem bé el conill i preparem tots els ingredients. Ja podem posar a escalfar una paella amb abundant oli, de manera que gairebé cobreixi un tall de conill.
Salem i empebrem la carn.
Hi tirarem una mica de farigola per sobre també.
Amb l'oli no massa calent, començarem per fer els alls... sencers i amb pell.
Que agafin una mica de color i donin sabor a l'oli.
Ara anirem incorporant trossos de conill... compte que esquitxa una mica.
Si esquitxa massa ho podeu tapar.
Vigileu els alls, que no es cremin... i retireu-los abans. Quan el conill estigui torradet...
L'anirem reservant sobre un paper absorbent. Que es vegi cruixent.
Ara, saltem unes mongetes, serviran de guarnició...
... amb un raig d'oli, una mica de sal i una mica de pebre vermell dolç, si voleu.
I emplatem, ben calentó.
Poseu-hi conill, allets i mongetes... tot regat amb un raig d'oli d'oliva en cru... i un mica de sal en escates.
No em direu que no us agafa gana ara, eh?
Excel·lent i senzill plat tradicional.
Bon profit!