Aquesta és una de les maneres més senzilles de fer un bon conill, que si és ecològic... millor que millor. Per a aquest plat us recomano utilitzar romaní i farigola frescos. Un guisadet que es fa sol, com aquell qui diu, ja que només heu de posar tots els ingredients en fred a la cassola i deixar-ho coure a foc lent durant uns 45 minuts. Un cop fet i refredat, ho podeu mantenir uns dies a la nevera. Amb la guarnició que més us agradi, tindreu un bon dinar per a entre setmana.
1 conill tallat a trossos grans
2 cebes tallades a quarts
3 tomàquets tallats a quarts
2 alls
1 fulla de llorer
farigola
romaní
sal
1/2 got d'oli d'oliva
Variants:
S'hi pot afegir un raig d'anís al final de la cocció.
![conill ofegat cassola pas1 conill ofegat cassola pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/19/54/conill-ofegat-cassola-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![conill ofegat cassola pas2 conill ofegat cassola pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/19/96/conill-ofegat-cassola-pas2.jpeg)
Com faríem amb un escabetx... aquest plat es prepara tot en fred. Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix, amb l'oli.
![conill ofegat cassola pas3 conill ofegat cassola pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/20/38/conill-ofegat-cassola-pas3.jpeg)
Renteu i talleu els tomàquets a trossos.
![conill ofegat cassola pas4 conill ofegat cassola pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/20/80/conill-ofegat-cassola-pas4.jpeg)
Afegiu-los a la cassola, com els alls pelats.
![conill ofegat cassola pas5 conill ofegat cassola pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/21/22/conill-ofegat-cassola-pas5.jpeg)
Hi posem el llorer...
![conill ofegat cassola pas6 conill ofegat cassola pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/21/64/conill-ofegat-cassola-pas6.jpeg)
... unes fulles de farigola fresca...
![conill ofegat cassola pas7 conill ofegat cassola pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/22/06/conill-ofegat-cassola-pas7.jpeg)
... la ceba, mal tallada...
![conill ofegat cassola pas8 conill ofegat cassola pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/22/48/conill-ofegat-cassola-pas8.jpeg)
... romaní, no en tenia de fresc, així que utilitzaré una mica del sec...
![conill ofegat cassola pas9 conill ofegat cassola pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/22/90/conill-ofegat-cassola-pas9.jpeg)
... més o menys una cullerada...
![conill ofegat cassola pas10 conill ofegat cassola pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/23/32/conill-ofegat-cassola-pas10.jpeg)
... el conill... el salem i l'empebrem una mica.
![conill ofegat cassola pas11 conill ofegat cassola pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/23/74/conill-ofegat-cassola-pas11.jpeg)
... i el col.loquem sobre la resta d'ingredients.
![conill ofegat cassola pas12 conill ofegat cassola pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/24/16/conill-ofegat-cassola-pas12.jpeg)
Aquesta cassola sembla una mica justa, però ja veureu que és la mida perfecta.
![conill ofegat cassola pas13 conill ofegat cassola pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/24/58/conill-ofegat-cassola-pas13.jpeg)
Deixeu coure-ho tot durant uns 45 minuts tapat, a foc mitjà-baix.
![conill ofegat cassola pas14 conill ofegat cassola pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/25/00/conill-ofegat-cassola-pas14.jpeg)
De tant en tant sacsegeu la cassola per evitar que s'enganxi.
![conill ofegat cassola pas15 conill ofegat cassola pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/25/42/conill-ofegat-cassola-pas15.jpeg)
Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua. Rectifiqueu de sal el guisat.
![conill ofegat cassola pas16 conill ofegat cassola pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/25/84/conill-ofegat-cassola-pas16.jpeg)
Tasteu el conill. Si ja és tendre i han passat els 45 minuts, podeu apagar el foc. Si no, el podeu deixar un quart d'hora més, depèn de com sigui la carn del conill. No hi ha res matemàtic.
![conill ofegat cassola pas17 conill ofegat cassola pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/26/26/conill-ofegat-cassola-pas17.jpeg)
Un cop ben cuit el conill, apagueu el foc.
![conill ofegat cassola pas18 conill ofegat cassola pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/26/68/conill-ofegat-cassola-pas18.jpeg)
Deixeu reposar el conill un parell d'hores o d'un dia per altre.
![conill ofegat cassola pas19 conill ofegat cassola pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/27/10/conill-ofegat-cassola-pas19.jpeg)
Ja el podem emplatar.
![conill ofegat cassola pas20 conill ofegat cassola pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/27/52/conill-ofegat-cassola-pas20.jpeg)
Fa molt bona oloreta, de muntanya sobretot.
![conill ofegat cassola pas21 conill ofegat cassola pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/27/94/conill-ofegat-cassola-pas21.jpeg)
Acompanyeu-lo d'un bon vi.
![conill ofegat cassola pas22 conill ofegat cassola pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/28/36/conill-ofegat-cassola-pas22.jpeg)
Bon profit!