Aquesta és una de les maneres més senzilles de fer un bon conill, que si és ecològic... millor que millor. Per a aquest plat us recomano utilitzar romaní i farigola frescos. Un guisadet que es fa sol, com aquell qui diu, ja que només heu de posar tots els ingredients en fred a la cassola i deixar-ho coure a foc lent durant uns 45 minuts. Un cop fet i refredat, ho podeu mantenir uns dies a la nevera. Amb la guarnició que més us agradi, tindreu un bon dinar per a entre setmana.

Ingredients

1 conill tallat a trossos grans

2 cebes tallades a quarts

3 tomàquets tallats a quarts  

2 alls   

1 fulla de llorer  

farigola 

romaní 

sal  

1/2 got d'oli d'oliva

  

Variants:

S'hi pot afegir un raig d'anís al final de la cocció.

Preparació
1.
conill ofegat cassola pas1

Preparem els ingredients.

2.
conill ofegat cassola pas2

Com faríem amb un escabetx... aquest plat es prepara tot en fred. Posem una cassola de fang a escalfar... a foc baix, amb l'oli.

3.
conill ofegat cassola pas3

Renteu i talleu els tomàquets a trossos.

4.
conill ofegat cassola pas4

Afegiu-los a la cassola, com els alls pelats.

5.
conill ofegat cassola pas5

Hi posem el llorer...

6.
conill ofegat cassola pas6

... unes fulles de farigola fresca...

7.
conill ofegat cassola pas7

... la ceba, mal tallada...

8.
conill ofegat cassola pas8

... romaní, no en tenia de fresc, així que utilitzaré una mica del sec...

9.
conill ofegat cassola pas9

... més o menys una cullerada...

10.
conill ofegat cassola pas10

... el conill... el salem i l'empebrem una mica.

11.
conill ofegat cassola pas11

... i el col.loquem sobre la resta d'ingredients.

12.
conill ofegat cassola pas12

Aquesta cassola sembla una mica justa, però ja veureu que és la mida perfecta.

13.
conill ofegat cassola pas13

Deixeu coure-ho tot durant uns 45 minuts tapat, a foc mitjà-baix.

14.
conill ofegat cassola pas14

De tant en tant sacsegeu la cassola per evitar que s'enganxi.

15.
conill ofegat cassola pas15

Si cal, s'hi pot afegir una mica d'aigua. Rectifiqueu de sal el guisat.

16.
conill ofegat cassola pas16

Tasteu el conill. Si ja és tendre i han passat els 45 minuts, podeu apagar el foc. Si no, el podeu deixar un quart d'hora més, depèn de com sigui la carn del conill. No hi ha res matemàtic.

17.
conill ofegat cassola pas17

Un cop ben cuit el conill, apagueu el foc.

18.
conill ofegat cassola pas18

Deixeu reposar el conill un parell d'hores o d'un dia per altre.

19.
conill ofegat cassola pas19

 Ja el podem emplatar.

20.
conill ofegat cassola pas20

Fa molt bona oloreta, de muntanya sobretot.

21.
conill ofegat cassola pas21

Acompanyeu-lo d'un bon vi.

22.
conill ofegat cassola pas22

Bon profit!