Excel.lent plat tradicional que podeu fer també amb pollastre. Si us agrada sucar pa fins a l'eternitat... aquest és el vostre guisadet. El típic plat que us faria la vostre iaia... amb tot el carinyo del món. Com sempre recomano, utilitzeu productes frescos i si és possible ecològics. Som-hi.
1 conill trossejat
4 tomàquets madurs
1 pebrot vermell tallat
1 ceba trinxada
pebre negre
oli d'oliva
llard
aigua
sal
Per la picada:
2 grans d'all
un grapadet d'ametlles torrades
Variants:
El pebrot es pot posar escalivat
Preparem els ingredients.
El conill, ecològic, ja l'he demanat tallat per rostir.
Piqueu la ceba i el pebrot a trossos grans.
En la mateixa cassola (si cal retireu l'excés d'oli), sofregirem la verdura.
Quan el sofregit estigui una mica caramelitzat... afegirem el tomàquet.
Mentre, podeu anar fent la picada, amb les ametlles i l'all.
Incorporeu la picada durant els últims 5-10 minuts de cocció.
És a dir, que el conill es courà durant gairebé una hora.
Apaguem el foc i ho deixem reposar.
Com tots els guisats... estarà molt més bo passades 24 hores. Un cop fred, reserveu-lo a la nevera.
Ja podem emplatar.
I ha d'estar tendre. Acompanyeu el plat amb un vi negre contundent.
Bon profit!