Hi ha tantes i tantes maneres de cuinar el conill a casa nostra que no acabaríem mai de publicar receptes. Aquesta d'avui és una d'aquelles ben típiques i tradicionals però, no tinc massa clar per què, no es cuina gaire sovint, almenys dins el meu entorn. I ben bona que és! Un plat econòmic, sa i molt bo de gust. D'aquelles receptes que et permeten presentar a taula un plat de festa, havent dedicat poc temps i diners. És una recepta extrapolable a qualsevol altra carn blanca, com pot ser el pollastre.

Ingredients

1 conill a trossos

6 grans d'all sense pelar  

2 llimones pelades i tallades a daus petits  

oli d'oliva o llard

pebre negre

sal  

  

Variants:  

Hi podeu fer una reducció de vi

També hi podeu afegir alguna herba aromàtica

Preparació
1.
conill rostit cassola llimona pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
conill rostit cassola llimona pas2

El conill ha d'estar tallat a trossos més aviat petits.

3.
conill rostit cassola llimona pas4

Les tallarem a rodanxes primer...

4.
conill rostit cassola llimona pas5

... per fer-les a daus petits després. Als ingredients us comento que la llimona s'ha de pelar, però finalment he optat per no fer-ho. He considerat que, precisament, la pell groga és la que aromatitzarà el plat. Precisament, la part més blanca de la llimona és la més amargant. Si la peleu, retireu-ne el màxim de pell blanca possible. En qualsevol cas, per reduir l'amargor podeu afegir una mica més de sal i, sobretot sobretot, serviu el plat ben calent. La baixa temperatura augmenta la sensació d'amargor. 

5.
conill rostit cassola llimona pas6

Salem el conill...

6.
conill rostit cassola llimona pas7

... i l'empebrem.

7.
conill rostit cassola llimona pas8

Ara posarem a escalfar una mica d'oli o llard en una cassola.

8.
conill rostit cassola llimona pas9

Enrossirem els grans d'all amb l'oli.

9.
conill rostit cassola llimona pas10

Seguidament hi afegirem els trossos de conill.

10.
conill rostit cassola llimona pas11

Doneu-los la volta de tant en tant. 

11.
conill rostit cassola llimona pas12

El conill ha de quedar dauradet per fora.

12.
conill rostit cassola llimona pas13

Quan se us comenci a enganxar una mica i a mostrar que les cantonades de la cassola queden més fosques, serà el moment d'afegir la llimona. Però compte, que no se us cremi, eh?

13.
conill rostit cassola llimona pas14

Vinga, la llimona talladeta amb el suc i tot.

14.
conill rostit cassola llimona pas15

Ho remenem una mica i ho deixem coure tapat uns 20 minuts.

 

15.
conill rostit cassola llimona pas16

A mitja cocció, si voleu, hi podeu afegir una copa de vi o d'aigua, per si us falta líquid.

16.
conill rostit cassola llimona pas17

Ho deixarem coure a foc lent durant uns 40 minuts en total.

17.
conill rostit cassola llimona pas18

De tant en tant ho haureu de remenar i vigilar que no se us cremi ni s'enganxi al cul de la cassola. Poseu-ho al punt de sal i pebre.

18.
conill rostit cassola llimona pas19

I ja ho podrem servir ben calent. Si deixeu reposar el guisat 24 hores estarà més bo.

 

19.
conill rostit cassola llimona pas20

 I a gaudir d'un bon conillet.

20.
conill rostit cassola llimona pas21

Bon profit!