De tant en tant, ens hem de deixar de ximpleries i gaudir d'un plat d'aquells de tota la vida, on puguin sucar pa amb ganes, i que el plaer de gaudir d'allò que en diem "bons aliments" sigui satisfet. Cap misteri, cap nou invent, cap sofisticació i cap ingredient estrafolari. Tan sols conill amb samfaina, sí, d'aquelles menges que sempre hem tingut a l'abast i (encreuem els dits) sempre les hi tindrem. Petits plaers que ens regala la vida que, tot sovint, ignorem injustament degut a la seva senzillesa. Jo us demano que el feu, aquest plat, que recupereu de l'oblit les receptes tradicionals, ni que sigui per donar-les a conèixer entre els més petits de la casa que, pot ser, encara no les han tastades mai.

Ingredients

1 kg de conill a trossos

samfaina

oli d'oliva

pebre

aigua

sal

 

Variants:

També es pot fer amb pollastre o amb conill i pollastre.

Preparació
1.
conill samfaina pas1

Netegeu tota la verdura.

2.
3.
conill samfaina pas3

Comenceu per fer la samfaina tot daurant uns allets laminats amb oli d'oliva.

4.
conill samfaina pas4

Mentrestant, ratlleu els tomàquets madurs: ben madurs.

5.
conill samfaina pas5

Quan l'all tingui coloret, afegiu-hi els pebrots. Deixeu que es vagin estovant.

6.
conill samfaina pas6

Mentrestant, netegeu el conill amb aigua i assequeu-lo amb paper de cuina.

7.
conill samfaina pas7

Saleu-lo i empebreu-lo.

8.
conill samfaina pas8

Quan el pebrot sigui tou, afegiu-hi la ceba.

9.
conill samfaina pas9

Paral·lelament, en una cassola amb oli i un parell d'alls, fregiu el conill.

10.
conill samfaina pas10

Per totes dues bandes, fins que agafi bon coloret.

11.
conill samfaina pas11

Afegiu l'albergínia a la samfaina i deixeu-la fer una estona.

12.
conill samfaina pas12

Quan la verdura estigui cuita, afegiu-hi el tomàquet. A mi m'agrada afegir una cullerada de pebre vermell, ja que li donarà més color i un punt de sabor. Saleu-ho una mica i deixeu-ho coure a foc baix tapat durant uns 15 minuts.

13.
conill samfaina pas13

El conill, ja fregit, reserveu-lo i retireu l'oli sobrant.

14.
conill samfaina pas14

Deixeu que la samfaina es faci a poc a poc. Poseu-hi un punt de sucre, per allò de l'acidesa del tomàquet i rectifiqueu de sal quan calgui.

15.
conill samfaina pas15

Deixeu que gairebé caramel·litzi. Si us queda molt eixuta, podeu afegir-hi una mica d'aigua o, fins i tot, una mica de tomàquet fregit addicional.

16.
conill samfaina pas16

Un cop feta la samfaina, passeu-la a l'olla més gran on heu fregit el conill.

17.
conill samfaina pas17

Poseu el conill a sobre i remeneu-ho amb compte de no malmetre la carn. Deixeu-ho coure tot junt entre 5-10 minuts i apagueu el foc.

18.
conill samfaina pas18

Aquest plat és d'aquells que necessita un repòs. Per tant, si el feu el dia anterior millor o, almenys, deixeu-lo reposar un parell d'hores abans de ser consumit.

19.
conill samfaina pas19

I ja ho podeu servir, ben calentó, amb una mica de pa i una mica de vi.

20.
conill samfaina pas20

El voleu tastar?

21.
conill samfaina pas21

Bon profit!