Una forma molt recomanable de menjar el conill, i força tradicional. Té força gust de xocolata, no ens enganyem, però queda mig barrejat amb el propi suquet de cocció i li aporta un aroma espectacular. Jo l'he acompanyat amb unes patates al forn, però podeu fer servir la guarnició que més us agradi.
1 conill
2 cebes trinxades
2 grans d'all
1 branca de canyella
1/2 got de vi ranci
1/2 got de vi blanc
1 manat d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga, sajolida, llorer, etc)
oli d'oliva
pebre negre
aigua
sal
Per la picada:
el fetge del conill
1 gra d'all
2 llesques de pa fregit
un polsim de safrà
1 grapat d'ametlles torrades
60gr. xocolata a la pedra
Variants:
Hi podeu incorporar bolets al plat
Podeu fer servir cobertura de xocolata negre
![conill xocolata pas1 conill xocolata pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/93/32/conill-xocolata-pas1.jpeg)
Quan compreu el conill... demaneu-lo tallat a trossos, com per fer al "ajillo". Que us posin els fetges.
![conill xocolata pas5 conill xocolata pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/94/37/conill-xocolata-pas5.jpeg)
Que no es cremin, només volem que agafin color, per la picadeta... i ja de pas ens aromatitzen l'oli.
![conill xocolata pas8 conill xocolata pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/95/21/conill-xocolata-pas8.jpeg)
Ho podeu fer tot junt si voleu.
![conill xocolata pas9 conill xocolata pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/95/63/conill-xocolata-pas9.jpeg)
Ara anirem preparant la picada... amb un bon grapat d'ametlles torrades.
![conill xocolata pas10 conill xocolata pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/96/05/conill-xocolata-pas10.jpeg)
Hi posem el fetge del conill i el pa torrat.
![conill xocolata pas12 conill xocolata pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/96/47/conill-xocolata-pas12.jpeg)
... i la xocolata... que la pesarem.
![conill xocolata pas14 conill xocolata pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/96/89/conill-xocolata-pas14.jpeg)
Mica en mica s'anirà desfent la xocolata amb l'escalfor de la resta d'ingredients, però no us quedarà fi del tot. Més endavant ho deixatarem amb el propi brou de cocció.
![conill xocolata pas15 conill xocolata pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/97/31/conill-xocolata-pas15.jpeg)
Salem el conill...
![conill xocolata pas17 conill xocolata pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/97/73/conill-xocolata-pas17.jpeg)
... i l'anirem daurant per totes dues bandes...
![conill xocolata pas24 conill xocolata pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/98/15/conill-xocolata-pas24.jpeg)
I les herbes aromàtiques... que si són fresques millor.
![conill xocolata pas28 conill xocolata pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/98/99/conill-xocolata-pas28.jpeg)
Ara incorporem el vi ranci.
![conill xocolata pas31 conill xocolata pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/63/99/83/conill-xocolata-pas31.jpeg)
1/2 got si feu un conill
![conill xocolata pas33 conill xocolata pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/00/25/conill-xocolata-pas33.jpeg)
El mateix.
![conill xocolata pas39 conill xocolata pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/00/67/conill-xocolata-pas39.jpeg)
Passat aquest temps, ho remenem i tirem aigua fins gairebé cobrir tot el conill.
![conill xocolata pas40 conill xocolata pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/01/09/conill-xocolata-pas40.jpeg)
Mentre, jo he decidit de fer unes patates al forn... amb una mica d'oli.
![conill xocolata pas42 conill xocolata pas42](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/01/51/conill-xocolata-pas42.jpeg)
Sal i pebre... i poc més. Uns 35 minuts al forn a 200 graus.
![conill xocolata pas43 conill xocolata pas43](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/01/93/conill-xocolata-pas43.jpeg)
Si reposa, la xocolata s'adhereix molt millor a la salsa i els gustos guanyen en sabor.
![conill xocolata pas44 conill xocolata pas44](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/02/35/conill-xocolata-pas44.jpeg)
Ummm... quina cosa més bona.
![conill xocolata pas46 conill xocolata pas46](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/64/02/77/conill-xocolata-pas46.jpeg)
Ja podem emplatar.
Bon Profit!