Una forma molt recomanable de menjar el conill, i força tradicional. Té força gust de xocolata, no ens enganyem, però queda mig barrejat amb el propi suquet de cocció i li aporta un aroma espectacular. Jo l'he acompanyat amb unes patates al forn, però podeu fer servir la guarnició que més us agradi.

Ingredients

1 conill

2 cebes trinxades  

2 grans d'all

1 branca de canyella  

1/2 got de vi ranci

1/2 got de vi blanc  

1 manat d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga, sajolida, llorer, etc)

oli d'oliva  

pebre negre

aigua  

sal

  

Per la picada:

el fetge del conill

1 gra d'all

2 llesques de pa fregit  

un polsim de safrà

1 grapat d'ametlles torrades

60gr. xocolata a la pedra

  

Variants:

Hi podeu incorporar bolets al plat

Podeu fer servir cobertura de xocolata negre

Preparació
1.

Quan compreu el conill... demaneu-lo tallat a trossos, com per fer al "ajillo". Que us posin els fetges.

 

2.

Que no es cremin, només volem que agafin color, per la picadeta... i ja de pas ens aromatitzen l'oli.

3.

Ho podeu fer tot junt si voleu.

4.

Ara anirem preparant la picada... amb un bon grapat d'ametlles torrades.

5.

Hi posem el fetge del conill i el pa torrat.

6.

... i la xocolata... que la pesarem.

7.

Mica en mica s'anirà desfent la xocolata amb l'escalfor de la resta d'ingredients, però no us quedarà fi del tot. Més endavant ho deixatarem amb el propi brou de cocció.

8.

Salem el conill...

9.

... i l'anirem daurant per totes dues bandes...

10.

I les herbes aromàtiques... que si són fresques millor.

11.

Ara incorporem el vi ranci.

12.

1/2 got si feu un conill

13.

El mateix.

14.

Passat aquest temps, ho remenem i tirem aigua fins gairebé cobrir tot el conill.

15.

Mentre, jo he decidit de fer unes patates al forn... amb una mica d'oli.

16.

Sal i pebre... i poc més. Uns 35 minuts al forn a 200 graus.

17.

Si reposa, la xocolata s'adhereix molt millor a la salsa i els gustos guanyen en sabor.

18.

Ummm... quina cosa més bona.

19.

Ja podem emplatar.

20.

Bon Profit!