Sincerament, mai no havia provat aquest mol·lusc. El vaig trobar en una peixateria del barri...i per pura curiositat en vaig comprar. La seva aparença és de cloïssa però la seva carn és força més dura. Es recomana consumir aquest mol·lusc en cru, com les ostres, amb un raig de llimona. Però us heu d'assegurar que han estat depurades i netes de sorra prèviament, això us ho dirà el peixater.

També les podeu coure al vapor tot i que us recordo que són de carn dura. No són excessivament cares, es poden comprar per 9 euros el quilo. Molts diuen que es un producte del mar molt apreciat. A mi m'han agradat, sí, però segueixo preferint unes bones cloïsses gallegues obertes al vapor... de les que es desfan a la boca.

Ingredients

300 g de copinyes gravades 

1 llimona  

Variants:  

- Es recomana el seu consum en cru (sempre que hagin estat depurades)

- Es poden coure al a planxa o al forn, però queden més dures de textura que una cloïssa normal

Preparació
1.
copinyes gravades pas1

Les tindrem una estona en remull, amb aigua i abundant sal. D'aquesta manera purgarem la mica de sorra que puguin tenir dins.

2.
copinyes gravades pas2

Com podeu observar, aquesta cloïssa és força més grossa que l'habitual escopinya.

3.
copinyes gravades pas3

Jo us recomano que les tasteu en cru.... com si d'una ostra es tractés.

4.
copinyes gravades pas4

L'obriu amb un ganivet, hi tireu un raig de llimona i cap dins.

5.
copinyes gravades pas5

Altrament les podeu obrir a la planxa, al vapor o al forn com he fet jo.

6.
copinyes gravades pas6

Aquesta cloïssa de carn dura feta al forn queda més eixuta, certament, però també més cuita.

7.
copinyes gravades pas7

Bon profit!

8.I PER BEURE...
copinyes gravades pas8