Ja us vaig ensenyar com fer un pastís pel dia dels enamorats, de color vermell, molt vistós i sagnant i amb xocolata i melmelada de gerdsPastís Cor vermell de Sant Valentí. Hem de tenir, però, una cosa clara: qualsevol pastís amb forma de cor serveix per celebrar el Sant Valentí. Aquest any veurem com fer un pastís de pasta de full de nata i amb forma de cor que, també és cert, que és un dels més tradicionals. Com veureu, el pot fer tothom gràcies a la seva bàsica elaboració.

Com hem comentat en altres ocasions, podeu fer el full vosaltres mateixos, però jo us recomano provar la pasta de full que venen. Les tires de full enrotllades i estirades que trobareu a qualsevol supermercat ens condicionen molt el resultat. Per tant, amb un parell de plaques d'aquestes i una mica de nata, vosaltres mateixos podeu elaborar un pastisset amb forma de cor molt romàntic. Més fàcil que això, impossible.

És un pastís que aguanta molt bé la congelació i descongelació, així que no dubteu en fer-lo uns dies abans. Sobretot si, com a nosaltres, us agrada més la nata congelada que acabada de muntar. La nata, us recomano que la munteu vosaltres... no utilitzeu pots de nata muntada.

 

Ingredients

2 planxes de pasta de full per estirar

1 ou batut

250 g de nata líquida per muntar

60 g de sucre

Sucre llustre (decorar)

200 g de cobertura de xocolata negra (decorar)

Preparació
1.

Unim totes dues planxes i les estirem una mica amb un corró. No massa, ja que ens interessa deixar un bon gruix de full.

2.

Ara, amb un ganivet de punta dibuixarem un cor amb més o menys gràcia.

3.

No ho talleu del tot per si heu de rectificar.

4.

Col·loquem el full sobre un paper cuisson en una safata pel forn, que preescalfarem a 180 graus.

5.

Com veureu, jo en faré dos, de pastissos.

6.

Ara batem un ou.

7.

I pintem el full per garantir un bon coloret final.

8.

I ho enfornem uns 15 minuts aproximadament.

9.

Un cop cuit veureu que el full és capritxós i sempre queda una mica botorut. No us preocupeu.

10.

Ja tenim cuit el nostre cor.

11.

Deixem-lo refredar.

12.

Quan estigui ben fred i amb molta cura de no clavar els dits, anirem serrant per la meitat...

13.

fins obtenir dues capes.

14.

Ummm... quina flaire més bona que fa el full, eh?

15.

La part de sota ja la podem posar sobre un cartró amb blonda.

16.

Anem a muntar la nata amb el sucre. Jo he utilitzat una varilla elèctrica, ja que amb la KitchenAid les poques quantitats li costen més i és més pràctic fer-ho així.

17.

Sense acabar fent mantega... procureu donar-li bona consistència a la nata. De fet, si li doneu la volta al recipient, la nata s'hauria d'aguantar sola sense caure.

18.

Omplim una mànega pastissera... amb un cornet estriat gran.

19.

Poc a poc, anirem farcint el full amb una mena de muntanyetes de nata. 

20.

No cal que feu roses ni res per l'estil, ja que no s'aprecia gaire. Només muntanyetes i tapar bé tots els forats. Que siguin una mica altes, això si, per donar volum al pastís.

21.

Vinga que ja acabem. Ara... tireu una mica de sucre llustre a la tapa.

22.

Jo utilitzo un colador fi... per què el sucre llustre queda més ben distribuït que si el tires directament del recipient original.

23.
24.

I ja es podria menjar, perfectament.

25.

En qualsevol cas, a nosaltres ens agrada la nata congelada. Per tant, el podeu reservar al congelador 24 hores. Què ens quedaria? Escriure un "T'estimo" de xocolata, no? No és fàcil, però us mostraré com intentar-ho.

26.

Doncs vinga, posarem uns 150-200gr de cobertura de xocolata negra a escalfar, al bany maria.

27.

Mentrestant, anirem a buscar uns fulls de paper, Din A4, per exemple.

28.

La cobertura s'ha d'atemperar. S'ha d'anar mesurant la temperatura amb el llavi, que és la part més sensible a la calor. Per fer-ho fàcil, diré que la cobertura ha d'estar desfeta però no calenta ni freda. Com la temperatura del cos, més o menys.

29.

Fem un cornet de paper i l'omplim amb cobertura... i vinga... a provar d'escriure nanos.

30.

Podeu escriure un t'estimo... però tenint sempre en compte que un cop fred sigui tot una peça. Per tant, podeu unir totes les lletres amb una línia inferior. Aquestes punxes ens serviran per a incrustar-ho al full.

31.

Podeu fer un cor de xocolata també, el que us vingui de gust.

32.

Podeu provar diferents tipus de lletra.

33.

Jo aprofito per fer tota mena de recursos de xocolata. Poseu-los a la nevera durant una estona.

34.

Quan siguin ben fredes, i amb molt de compte de no trencar-les, podreu desenganxar les vostres figures amb facilitat. Però compte també si teniu les mans massa calentes. Heu d'anar ràpids i amb cura.

35.

Ja el tenim perfecte per col·locar sobre el nostre pastís.

36.

Els cors també han quedat força bé, sobretot per la banda de sota.

37.

Només ens queda decorar el pastís que teníem al congelador.

38.

La xocolata amb la nata no falla mai.

39.

Maco, oi? I fàcil de fer.

40.

Servirem un bon tros.

41.

En aquest cas sí que incrusto la paraula "T'estimo", que ens serveix per decorar també el plat.

42.

Ho podeu acompanyar d'un cava ben fresquet...

43.

La nata combinada amb el full és especialment bona i si està congelada jo considero que és millor. En qualsevol cas, la nata de seguida es descongela.

44.

Bon profit!