Avui, un plat tan senzill com tradicional. Ja hem vist com fer la nostrada botifarra amb seques i la recepta d'avui no deixa de ser una variant del mateix plat, això sí, que us recomano tastar de tant en tant. L'únic consell que us puc dir és que procureu deixar la carn de porc ben cuita i cruixent, i com que aprofitarem l'oli de fregir la costella, millor fer servir oli d'oliva verge en lloc d'altres olis específics per fregir. La resta de l'elaboració, com veureu, serà bufar i fer ampolles. Que us aprofiti!
600 g de costella de porc a trossos
600 g de mongetes bullides
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu amanir les mongetes amb all i julivert i una mica de pebre vermell
Preparem els ingredients i tallem la costella a trossos.
Podeu demanar que us la tallin o fer-ho vosaltres mateixos. Els trossos han de ser macos.
D'entrada, posarem a escalfar una paella amb abundant oli. A continuació, salarem la carn.
I també li posarem una mica de pebre.
Al gust.
Quan l'oli sigui calent, hi posarem els trossos de carn. Compte amb les esquitxades!
Abaixeu el foc a la meitat i deixeu que es faci la carn sense presses.
De tant en tant, doneu-li la volta.
L'objectiu és aconseguir una carn ben cuita per dins i cruixent per fora.
Perfecte.
No caldria, però si voleu, podeu escalfar una mica les mongetes bullides amb un punt de sal. Com us comentava a les variants, hi podeu posar una picada d'all i julivert i una mica de pebre vermell.
Amb la carn acabada de fer, emplatarem.
Poseu una capa de mongetes.
A sobre, poseu-hi els trossos de carn. També és habitual emplatar-ho posant-hi els trossos de costella al voltant i la mongeta enmig.
Finalment, aprofitant el mateix oli de fregir la carn...
ho regarem tot amb oli.
I aquí teniu una fantàstica Costella de porc amb mongetes.
Bon profit!