Un plat d'aquells que necessiten tot el matí de dedicació. La cocció d'aquesta carn haurà de ser molt lenta... Començarem a 90 graus i cada hora i mitja augmentarem en 60 graus aproximadament. A més a més, el dia abans haurem de preparar la barreja de mel i herbes i tenir el costellam 24 hores en adob. No és tanta feina. En el fons... és més vigilar el forn que altre cosa. I val la pena... i tant, que val la pena!

Ingredients

Mig costellam de porc

4 cullerades de mel

Un raig de brandi  

Oli d'oliva

Romaní

Orenga

Farigola

Julivert sec

Pebre vermell  

Pebre negre  

Sal

Preparació
1.
costellam porc al forn mel pas1

Utilitzarem mig costellam de porc. El rentarem i l'assecarem bé.

2.
costellam porc al forn mel pas2

Ara, en un bol, prepararem l'adob. Això us recomano que ho feu el dia abans. Hi posem una bona quantitat d'oli... com un got sencer.

3.
costellam porc al forn mel pas3

Hi posem la mel...

4.
costellam porc al forn mel pas4

... més o menys unes quatre cullerades soperes...

5.
costellam porc al forn mel pas5

... una bona quantitat de sal... com dues cullerades grans...

6.
costellam porc al forn mel pas6

... I les herbes... aquí podeu posar-ne sense por....

7.
costellam porc al forn mel pas7

... Que sigui seca però fresca, vull dir que no faci 3 anys que està seca... s'entèn oi?

8.
costellam porc al forn mel pas8

Afegim tres o quatre cullerades grans de pebre vermell.

9.
costellam porc al forn mel pas9

Una mica de julivert sec... un parell de cullerades més o menys.

10.
costellam porc al forn mel pas10

La mateixa quantitat d'orenga. 

11.
costellam porc al forn mel pas11

I ara ho barregem bé amb una cullera.

12.
costellam porc al forn mel pas12

Heu de procurar desfer bé i liquar la mel amb l'oli... fins que no quedi enganxós.

13.
costellam porc al forn mel pas14

Ara, apliquem bé aquest adob sobre la carn...

14.
costellam porc al forn mel pas15

... Per totes dues bandes.

15.
costellam porc al forn mel pas16

I ja ho tenim adobat. Ara és qüestió de guardar-ho a la nevera 24 hores, tapat amb una mica de paper d'alumini mateix. Cada 6/8 hores és interessant donar-li la volta i tornar-ho a regar bé.

16.
costellam porc al forn mel pas17

Passades les 24 hores... la carn haurà absorbit gran part de la salseta....

17.
costellam porc al forn mel pas18

... i farà un altre pinta, oi?... ara ve el que més feina en donarà. Més que feina, ens farà estar pendents del forn. 

18.
costellam porc al forn mel pas19

COCCIÓ: Jo l'he posat a les 9 del matí a 90 graus, aproximadament. L'he tingut una hora i mitja així, i l'he voltat un parell de vegades. La carn s'anirà fent molt lentament. Després l'he pujat a 150 graus i l'he tingut el mateix temps, fent el mateix i regant la carn amb la salseta de tant en tant.

19.
costellam porc al forn mel pas20

Bon Profit!