Tornem amb una recepta de les de tota la vida. Sense secrets, sense misteris, absolutament senzilla. Però com es gaudeixen unes bones costelletes arrebossades, eh? Les podeu acompanyar amb unes bones patates fregides, però ben fregides, és clar.

I la salsa... doncs la que més us agradi. Podeu acompanyar les costelletes amb un bon allioli, una salsa barbacoa, un ximixurri, una clàssica maionesa o, fins i tot, un "ketchup".

Ingredients

16 costelles de cabrit

farina

3 ous batuts

pa ratllat

sal

oli per fregir

 

Variants:

- Es poden acompanyar de mongetes bullides o patates fregides

- S'hi pot afegir una mica d'all i julivert picat

- Es poden acompanyar amb maionesa, allioli o salsa barbacoa

- Podeu afegir una mica de llevat en pols a l'arrebossat

Preparació
1.
costelles cabrit arrebossades pas1

Començarem per escalfar una bona quantitat d'oli per fregir. Primer farem les patates i en el mateix oli fregirem les costelletes. Talleu les patates al vostre gust. Jo avui les he fet així, com mitges llunes.

2.
costelles cabrit arrebossades pas2

Netegem bé les costelles de cabrit.

3.
costelles cabrit arrebossades pas3

Són petites... però dona gust escurar-les amb les dents.

4.
costelles cabrit arrebossades pas4

Preparem també un parell o tres d'ous amb una mica de sal. Els batem bé.

5.
costelles cabrit arrebossades pas5

Preparem un plat amb farina...

6.
costelles cabrit arrebossades pas6

... i un altre amb pa ratllat.

7.
costelles cabrit arrebossades pas7

Quan l'oli comenci a estar calent -no massa- hi posarem les patates, i en aquest primer fregit les fregirem a una temperatura no gaire alta.

8.
costelles cabrit arrebossades pas8

Quan ja siguin toves, que no daurades, les retirarem i les reservarem.

9.
costelles cabrit arrebossades pas9

Ara pugem la temperatura de l'oli... i esperem. Quan sigui ben calent, tornem a introduir les patates.

10.
costelles cabrit arrebossades pas10

De seguida agafaran color i quedaran ben cruixentes per fora... i cuites per dins. Abaixeu la temperatura una mica per a la carn.

11.
costelles cabrit arrebossades pas11

Les salem i les reservem.

12.
costelles cabrit arrebossades pas12

Salem la carn.

13.
costelles cabrit arrebossades pas13

Enfarinem les costelles.

14.
costelles cabrit arrebossades pas15

Seguidament, les passem per ou batut...

15.
costelles cabrit arrebossades pas16

... i a continuació les arrebossem amb pa ratllat.

16.
costelles cabrit arrebossades pas17

Ja les podem anar fregint.

17.
costelles cabrit arrebossades pas18

Les anirem fent per totes dues bandes.

18.
costelles cabrit arrebossades pas19

Fins que tinguin bon color... i les anem reservant sobre un paper absorbent.

19.
costelles cabrit arrebossades pas20

Si us agrada, podeu afegir una o dues culleradetes d'all i julivert picats amb oli.

20.
costelles cabrit arrebossades pas21

Ho podeu barrejar amb l'ou batut i fer el mateix procés.

21.
costelles cabrit arrebossades pas22

Serviu les costelletes ben calentes.

22.
costelles cabrit arrebossades pas23

Podem tirar un plugim de julivert per sobre si voleu.

23.
costelles cabrit arrebossades pas24

I ja ho podem tastar.

24.
costelles cabrit arrebossades pas25

Estan força bones, la veritat.

25.
costelles cabrit arrebossades pas26

El que us deia: s'han d'escurar bé... i s'han de menjar amb les mans.

26.
costelles cabrit arrebossades pas27

Una miqueta de maionesa?

27.

Bon profit!