Tornem amb una recepta de les de tota la vida. Sense secrets, sense misteris, absolutament senzilla. Però com es gaudeixen unes bones costelletes arrebossades, eh? Les podeu acompanyar amb unes bones patates fregides, però ben fregides, és clar.

I la salsa... doncs la que més us agradi. Podeu acompanyar les costelletes amb un bon allioli, una salsa barbacoa, un ximixurri, una clàssica maionesa o, fins i tot, un "ketchup".

Ingredients

16 costelles de cabrit

farina

3 ous batuts

pa ratllat

sal

oli per fregir

 

Variants:

- Es poden acompanyar de mongetes bullides o patates fregides

- S'hi pot afegir una mica d'all i julivert picat

- Es poden acompanyar amb maionesa, allioli o salsa barbacoa

- Podeu afegir una mica de llevat en pols a l'arrebossat

Preparació
1.

Començarem per escalfar una bona quantitat d'oli per fregir. Primer farem les patates i en el mateix oli fregirem les costelletes. Talleu les patates al vostre gust. Jo avui les he fet així, com mitges llunes.

2.

Netegem bé les costelles de cabrit.

3.

Són petites... però dona gust escurar-les amb les dents.

4.

Preparem també un parell o tres d'ous amb una mica de sal. Els batem bé.

5.

Preparem un plat amb farina...

6.

... i un altre amb pa ratllat.

7.

Quan l'oli comenci a estar calent -no massa- hi posarem les patates, i en aquest primer fregit les fregirem a una temperatura no gaire alta.

8.

Quan ja siguin toves, que no daurades, les retirarem i les reservarem.

9.

Ara pugem la temperatura de l'oli... i esperem. Quan sigui ben calent, tornem a introduir les patates.

10.

De seguida agafaran color i quedaran ben cruixentes per fora... i cuites per dins. Abaixeu la temperatura una mica per a la carn.

11.

Les salem i les reservem.

12.

Salem la carn.

13.

Enfarinem les costelles.

14.

Seguidament, les passem per ou batut...

15.

... i a continuació les arrebossem amb pa ratllat.

16.

Ja les podem anar fregint.

17.

Les anirem fent per totes dues bandes.

18.

Fins que tinguin bon color... i les anem reservant sobre un paper absorbent.

19.

Si us agrada, podeu afegir una o dues culleradetes d'all i julivert picats amb oli.

20.

Ho podeu barrejar amb l'ou batut i fer el mateix procés.

21.

Serviu les costelletes ben calentes.

22.

Podem tirar un plugim de julivert per sobre si voleu.

23.

I ja ho podem tastar.

24.

Estan força bones, la veritat.

25.

El que us deia: s'han d'escurar bé... i s'han de menjar amb les mans.

26.

Una miqueta de maionesa?

27.

Bon profit!