Avui anirem una mica enrere en la història i veurem com elaborar una recepta tradicional ben antiga. El resultat d'aquestes costelles de porc amb salsa nostrada és excel·lent, per llepar-se els dits!
1,5 kg de costelles de porc
4 cullerades de mostassa
6 cullerades de mel
1/2 copa de vinagre
oli d'oliva
sal
pebre negre
Variants:
- Es pot acompanyar d'amanida verda o d'uns talls de poma
Podeu comprar el costellam sencer o ja tallat, però no a trossos, a tires.
Altrament, talleu-la vosaltres mateixos.
Ara, enfarineu-les.
Per totes bandes.
Seguidament, poseu-les a fregir amb un raig d’oli d'oliva en una paella o cassola.
Mentre es va fregint la carn, prepareu la salsa. Poseu-hi la mostassa, la que més us agradi.
La mel.
I el vinagre.
Remeneu-ho bé.
Vigileu la carn.
I li aneu donant la volta. Que tingui un color ben maco pels quatre costats.
Ha de quedar ben fregida. A continuació, ja hi podríeu tirar la salsa, però a mi particularment m'agrada més coure-la al forn.
Per tant, retireu la carn de la cassola i poseu-la en una safata de forn.
Aboqueu la salsa dins la cassola.
Deixeu que arrenqui el bull i redueixi un parell o tres de minuts. Aprofiteu per desfer tot allò que hagi quedat enganxat de fregir la carn. Tota substància és bona conservar-la.
Poseu el forn a escalfar a uns 200 graus.
Aboqueu la salsa per sobre la carn.
Perfecte.
I cap al forn uns 20 minuts. Deixeu-les que es laquin (és a dir que agafin una capa brillant). Si noteu que el color es torna massa fosc, afegiu-hi una miqueta d’aigua abans no es cremi el caramel i es torni amargant.
A mitja cocció li doneu la volta i les refregueu bé amb la salsa.
Notareu que la salsa es torna enganxosa, com un caramel. No heu de fer gaire salsa sinó una capa espessa i agredolça que envolti les costelles.
Un cop cuites del tot les retireu del forn i...
Les torneu a refregar bé per la salsa, que quedin ben impregnades.
Finalment, serviu-les unes a sobre les altres i acompanyeu-les amb una bona amanida verda o amb talls de poma.
Bon profit!