Avui anirem una mica enrere en la història i veurem com elaborar una recepta tradicional ben antiga. El resultat d'aquestes costelles de porc amb salsa nostrada és excel·lent, per llepar-se els dits!
1,5 kg de costelles de porc
4 cullerades de mostassa
6 cullerades de mel
1/2 copa de vinagre
oli d'oliva
sal
pebre negre
Variants:
- Es pot acompanyar d'amanida verda o d'uns talls de poma
![costelles porc salsa nostrada pas1 costelles porc salsa nostrada pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/11/36/costelles-porc-salsa-nostrada-pas1.jpeg)
Podeu comprar el costellam sencer o ja tallat, però no a trossos, a tires.
![costelles porc salsa nostrada pas2 costelles porc salsa nostrada pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/11/60/costelles-porc-salsa-nostrada-pas2.jpeg)
Altrament, talleu-la vosaltres mateixos.
![costelles porc salsa nostrada pas4 costelles porc salsa nostrada pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/12/08/costelles-porc-salsa-nostrada-pas4.jpeg)
Ara, enfarineu-les.
![costelles porc salsa nostrada pas5 costelles porc salsa nostrada pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/12/32/costelles-porc-salsa-nostrada-pas5.jpeg)
Per totes bandes.
![costelles porc salsa nostrada pas6 costelles porc salsa nostrada pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/12/56/costelles-porc-salsa-nostrada-pas6.jpeg)
![costelles porc salsa nostrada pas7 costelles porc salsa nostrada pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/12/80/costelles-porc-salsa-nostrada-pas7.jpeg)
Seguidament, poseu-les a fregir amb un raig d’oli d'oliva en una paella o cassola.
![costelles porc salsa nostrada pas8 costelles porc salsa nostrada pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/13/04/costelles-porc-salsa-nostrada-pas8.jpeg)
Mentre es va fregint la carn, prepareu la salsa. Poseu-hi la mostassa, la que més us agradi.
![costelles porc salsa nostrada pas9 costelles porc salsa nostrada pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/13/49/costelles-porc-salsa-nostrada-pas9.jpeg)
La mel.
![costelles porc salsa nostrada pas10 costelles porc salsa nostrada pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/13/94/costelles-porc-salsa-nostrada-pas10.jpeg)
I el vinagre.
![costelles porc salsa nostrada pas11 costelles porc salsa nostrada pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/14/27/costelles-porc-salsa-nostrada-pas11.jpeg)
Remeneu-ho bé.
![costelles porc salsa nostrada pas12 costelles porc salsa nostrada pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/14/54/costelles-porc-salsa-nostrada-pas12.jpeg)
Vigileu la carn.
![costelles porc salsa nostrada pas13 costelles porc salsa nostrada pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/15/35/costelles-porc-salsa-nostrada-pas13.jpeg)
I li aneu donant la volta. Que tingui un color ben maco pels quatre costats.
![costelles porc salsa nostrada pas14 costelles porc salsa nostrada pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/15/71/costelles-porc-salsa-nostrada-pas14.jpeg)
Ha de quedar ben fregida. A continuació, ja hi podríeu tirar la salsa, però a mi particularment m'agrada més coure-la al forn.
![costelles porc salsa nostrada pas15 costelles porc salsa nostrada pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/15/95/costelles-porc-salsa-nostrada-pas15.jpeg)
Per tant, retireu la carn de la cassola i poseu-la en una safata de forn.
![costelles porc salsa nostrada pas16 costelles porc salsa nostrada pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/16/19/costelles-porc-salsa-nostrada-pas16.jpeg)
Aboqueu la salsa dins la cassola.
![costelles porc salsa nostrada pas17 costelles porc salsa nostrada pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/16/43/costelles-porc-salsa-nostrada-pas17.jpeg)
Deixeu que arrenqui el bull i redueixi un parell o tres de minuts. Aprofiteu per desfer tot allò que hagi quedat enganxat de fregir la carn. Tota substància és bona conservar-la.
![costelles porc salsa nostrada pas18 costelles porc salsa nostrada pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/16/67/costelles-porc-salsa-nostrada-pas18.jpeg)
Poseu el forn a escalfar a uns 200 graus.
![costelles porc salsa nostrada pas19 costelles porc salsa nostrada pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/16/91/costelles-porc-salsa-nostrada-pas19.jpeg)
Aboqueu la salsa per sobre la carn.
![costelles porc salsa nostrada pas20 costelles porc salsa nostrada pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/17/15/costelles-porc-salsa-nostrada-pas20.jpeg)
Perfecte.
![costelles porc salsa nostrada pas21 costelles porc salsa nostrada pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/17/39/costelles-porc-salsa-nostrada-pas21.jpeg)
I cap al forn uns 20 minuts. Deixeu-les que es laquin (és a dir que agafin una capa brillant). Si noteu que el color es torna massa fosc, afegiu-hi una miqueta d’aigua abans no es cremi el caramel i es torni amargant.
![costelles porc salsa nostrada pas22 costelles porc salsa nostrada pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/17/63/costelles-porc-salsa-nostrada-pas22.jpeg)
A mitja cocció li doneu la volta i les refregueu bé amb la salsa.
![costelles porc salsa nostrada pas23 costelles porc salsa nostrada pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/17/87/costelles-porc-salsa-nostrada-pas23.jpeg)
Notareu que la salsa es torna enganxosa, com un caramel. No heu de fer gaire salsa sinó una capa espessa i agredolça que envolti les costelles.
![costelles porc salsa nostrada pas24 costelles porc salsa nostrada pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/18/11/costelles-porc-salsa-nostrada-pas24.jpeg)
Un cop cuites del tot les retireu del forn i...
![costelles porc salsa nostrada pas25 costelles porc salsa nostrada pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/18/35/costelles-porc-salsa-nostrada-pas25.jpeg)
Les torneu a refregar bé per la salsa, que quedin ben impregnades.
![costelles porc salsa nostrada pas26 costelles porc salsa nostrada pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/18/59/costelles-porc-salsa-nostrada-pas26.jpeg)
Finalment, serviu-les unes a sobre les altres i acompanyeu-les amb una bona amanida verda o amb talls de poma.
![costelles porc salsa nostrada pas27 costelles porc salsa nostrada pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/66/18/83/costelles-porc-salsa-nostrada-pas27.jpeg)
Bon profit!