Avui anirem una mica enrere en la història i veurem com elaborar una recepta tradicional ben antiga. El resultat d'aquestes costelles de porc amb salsa nostrada és excel·lent, per llepar-se els dits!

Ingredients

1,5 kg de costelles de porc

4 cullerades de mostassa

6 cullerades de mel

1/2 copa de vinagre

oli d'oliva

sal

pebre negre

 

Variants:

- Es pot acompanyar d'amanida verda o d'uns talls de poma

Preparació
1.

Podeu comprar el costellam sencer o ja tallat, però no a trossos, a tires.

2.

Altrament, talleu-la vosaltres mateixos.

3.

Ara, enfarineu-les.

4.

Per totes bandes.

5.
6.

Seguidament, poseu-les a fregir amb un raig d’oli d'oliva en una paella o cassola.

7.

Mentre es va fregint la carn, prepareu la salsa. Poseu-hi la mostassa, la que més us agradi.

8.

La mel.

9.

I el vinagre.

10.

Remeneu-ho bé.

11.

Vigileu la carn.

12.

I li aneu donant la volta. Que tingui un color ben maco pels quatre costats.

13.

Ha de quedar ben fregida. A continuació, ja hi podríeu tirar la salsa, però a mi particularment m'agrada més coure-la al forn.

14.

Per tant, retireu la carn de la cassola i poseu-la en una safata de forn.

15.

Aboqueu la salsa dins la cassola.

16.

Deixeu que arrenqui el bull i redueixi un parell o tres de minuts. Aprofiteu per desfer tot allò que hagi quedat enganxat de fregir la carn. Tota substància és bona conservar-la.

17.

Poseu el forn a escalfar a uns 200 graus.

18.

Aboqueu la salsa per sobre la carn.

19.

Perfecte.

20.

I cap al forn uns 20 minuts. Deixeu-les que es laquin (és a dir que agafin una capa brillant). Si noteu que el color es torna massa fosc, afegiu-hi una miqueta d’aigua abans no es cremi el caramel i es torni amargant.

21.

A mitja cocció li doneu la volta i les refregueu bé amb la salsa.

22.

Notareu que la salsa es torna enganxosa, com un caramel. No heu de fer gaire salsa sinó una capa espessa i agredolça que envolti les costelles.

23.

Un cop cuites del tot les retireu del forn i...

24.

Les torneu a refregar bé per la salsa, que quedin ben impregnades.

25.

Finalment, serviu-les unes a sobre les altres i acompanyeu-les amb una bona amanida verda o amb talls de poma.

26.

Bon profit!