Nova recepta de carn de porc però guisada en cassola. També us recomano visitar la recepta del "Costellam de porc a la mel".
1kg. Costelló de porc
1 ceba
2 grans d'all
2 tomàquets madurs
unes rames de farigola fresca
1/2 got de brandi (conyac)
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Hi podeu afegir una rama de romaní fresc
- Es pot acompanyar d'albergínies o carxofes arrebossades
Preparem tots els ingredients i netegem bé la carn.
Saleu i empebreu la carn.
Els tomàquets, com que no són massa grans, n'he posat 4 i els he fet per la meitat.
Ara, en una cassola amb un dit d'oli... enrossirem la carn.
Pels dos cantons.
Un cop estigui la carn daurada... incorporarem la resta d'ingredients: la farigola, el romaní, la ceba, l'all i els tomàquets.
A continuació, flambejarem el nostre rostit amb una mica de brandi.
PERILL: Compte amb les cremades i amb les campanes!... tingueu sempre a mà una tapa per ofegar el foc... sobretot si esteu entretinguts fent fotos... com jo.
Un cop consumit tot l'alcohol del brandi... afegirem aigua fins gairebé cobrir la carn.
Un polsim de sal.
Una bona remenada...
... i ho taparem a foc mitjanet... que s'hi estarà una hora, hora i quart més o menys.
De tant en tant, aneu punxant la carn per comprovar si ja és ben cuita. Si cal, podeu afegir miquetes d'aigua calenta... i, clar, rectificar també de sal.
Un cop cuit, és recomanable deixar reposar el guisat 24 hores.
Fa bona pinta eh?... la pena és que les olors no viatgen a través d'internet... (tot arribarà).
I ja el podem servir.
Es podria acompanyar amb molts tipus de guarnició, però al ser un segon plat... he preferit servir-lo sol.
Això si... suqueu-hi pa, nanos. Bon Profit!