Aquesta és una salsa per a postres molt fàcil de fer. Aprofiteu la temporada de maduixa fresca per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom. En aquest cas, he fet el coulis amb edulcorant per a rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció. Un exemple d'ús? Doncs... per a un pastís de formatge, no? Que vagi de gust.

Ingredients

300 g de maduixes fresques  

el suc de mitja llimona

un tap d'essència de vainilla Vahiné

100 g de sucre o edulcorant "Dayelet Jarabes"

70 g d'aigua

Preparació
1.
coulis maduixa pas1

Començarem per rentar bé les maduixes, treure la part verda i partir-les una mica.

2.
coulis maduixa pas2

En un petit bol, poseu uns 70 g d'aigua, aproximadament.

3.
coulis maduixa pas3

Afegiu-hi 100 g d'edulcorant "Dayelet Jarabes"... o de sucre, com vulgueu.

4.
coulis maduixa pas4

Amb una cullera remeneu bé fins que quedi tot l'edulcorant, o el sucre, dissolt. Poseu-lo a escalfar.

5.
coulis maduixa pas5

Les maduixes a trossos ja les podem posar dins un vas per al turmix.

6.
coulis maduixa pas6

Hi afegim el suc de mitja llimona.

7.
coulis maduixa pas7

I un tap d'aroma de vainilla.

8.
coulis maduixa pas8

Jo utilitzo aquest aroma de la casa Vahiné, però també hi podeu afegir vainilla en pols ensucrada o la polpa d'una tavella de vainilla.

9.
10.
coulis maduixa pas10

Manteniu-lo bullint uns 3 minutets.

11.
coulis maduixa pas11

Seguidament, ja el podeu abocar dins el bol.

12.
coulis maduixa pas12

Perfecte.

13.
coulis maduixa pas13

Ara ho triturem tot, ben fi.

14.
coulis maduixa pas14

Ja ho tenim.

15.
coulis maduixa pas15

El podríem colar amb una superbag... però penso que no cal. Deixeu-lo refredar completament i després, a la nevera.

16.
coulis maduixa pas16

Ja podeu utilitzar el coulis per ruixar les vostres postres. Com aquest Pastís de formatge.

17.
coulis maduixa pas17

Bon profit!