Aquesta és una salsa per a postres molt fàcil de fer. Aprofiteu la temporada de maduixa fresca per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom. En aquest cas, he fet el coulis amb edulcorant per a rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció. Un exemple d'ús? Doncs... per a un pastís de formatge, no? Que vagi de gust.
300 g de maduixes fresques
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla Vahiné
100 g de sucre o edulcorant "Dayelet Jarabes"
70 g d'aigua
![coulis maduixa pas1 coulis maduixa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/84/95/coulis-maduixa-pas1.jpeg)
Començarem per rentar bé les maduixes, treure la part verda i partir-les una mica.
![coulis maduixa pas2 coulis maduixa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/85/37/coulis-maduixa-pas2.jpeg)
En un petit bol, poseu uns 70 g d'aigua, aproximadament.
![coulis maduixa pas3 coulis maduixa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/85/79/coulis-maduixa-pas3.jpeg)
Afegiu-hi 100 g d'edulcorant "Dayelet Jarabes"... o de sucre, com vulgueu.
![coulis maduixa pas4 coulis maduixa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/86/21/coulis-maduixa-pas4.jpeg)
Amb una cullera remeneu bé fins que quedi tot l'edulcorant, o el sucre, dissolt. Poseu-lo a escalfar.
![coulis maduixa pas5 coulis maduixa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/86/96/coulis-maduixa-pas5.jpeg)
Les maduixes a trossos ja les podem posar dins un vas per al turmix.
![coulis maduixa pas6 coulis maduixa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/87/38/coulis-maduixa-pas6.jpeg)
Hi afegim el suc de mitja llimona.
![coulis maduixa pas7 coulis maduixa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/87/80/coulis-maduixa-pas7.jpeg)
I un tap d'aroma de vainilla.
![coulis maduixa pas8 coulis maduixa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/88/22/coulis-maduixa-pas8.jpeg)
Jo utilitzo aquest aroma de la casa Vahiné, però també hi podeu afegir vainilla en pols ensucrada o la polpa d'una tavella de vainilla.
![coulis maduixa pas10 coulis maduixa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/89/06/coulis-maduixa-pas10.jpeg)
Manteniu-lo bullint uns 3 minutets.
![coulis maduixa pas11 coulis maduixa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/89/48/coulis-maduixa-pas11.jpeg)
Seguidament, ja el podeu abocar dins el bol.
![coulis maduixa pas12 coulis maduixa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/90/32/coulis-maduixa-pas12.jpeg)
Perfecte.
![coulis maduixa pas13 coulis maduixa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/90/74/coulis-maduixa-pas13.jpeg)
Ara ho triturem tot, ben fi.
![coulis maduixa pas14 coulis maduixa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/91/16/coulis-maduixa-pas14.jpeg)
Ja ho tenim.
![coulis maduixa pas15 coulis maduixa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/91/58/coulis-maduixa-pas15.jpeg)
El podríem colar amb una superbag... però penso que no cal. Deixeu-lo refredar completament i després, a la nevera.
![coulis maduixa pas16 coulis maduixa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/92/00/coulis-maduixa-pas16.jpeg)
Ja podeu utilitzar el coulis per ruixar les vostres postres. Com aquest Pastís de formatge.
![coulis maduixa pas17 coulis maduixa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/92/42/coulis-maduixa-pas17.jpeg)
Bon profit!