Aquesta és una salsa per a postres molt fàcil de fer. Aprofiteu la temporada de maduixa fresca per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom. En aquest cas, he fet el coulis amb edulcorant per a rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció. Un exemple d'ús? Doncs... per a un pastís de formatge, no? Que vagi de gust.

Ingredients

300 g de maduixes fresques  

el suc de mitja llimona

un tap d'essència de vainilla Vahiné

100 g de sucre o edulcorant "Dayelet Jarabes"

70 g d'aigua

Preparació
1.

Començarem per rentar bé les maduixes, treure la part verda i partir-les una mica.

2.

En un petit bol, poseu uns 70 g d'aigua, aproximadament.

3.

Afegiu-hi 100 g d'edulcorant "Dayelet Jarabes"... o de sucre, com vulgueu.

4.

Amb una cullera remeneu bé fins que quedi tot l'edulcorant, o el sucre, dissolt. Poseu-lo a escalfar.

5.

Les maduixes a trossos ja les podem posar dins un vas per al turmix.

6.

Hi afegim el suc de mitja llimona.

7.

I un tap d'aroma de vainilla.

8.

Jo utilitzo aquest aroma de la casa Vahiné, però també hi podeu afegir vainilla en pols ensucrada o la polpa d'una tavella de vainilla.

9.
10.

Manteniu-lo bullint uns 3 minutets.

11.

Seguidament, ja el podeu abocar dins el bol.

12.

Perfecte.

13.

Ara ho triturem tot, ben fi.

14.

Ja ho tenim.

15.

El podríem colar amb una superbag... però penso que no cal. Deixeu-lo refredar completament i després, a la nevera.

16.

Ja podeu utilitzar el coulis per ruixar les vostres postres. Com aquest Pastís de formatge.

17.

Bon profit!