A poc a poc, anem engreixant el receptari de plats fets amb aquest nou i apreciat producte que ja podem trobar a totes les peixateries del país. La carn suau i gustosa del cranc blau és ideal per combinar amb una allada tradicional. Un d'aquells plats que es prepara més ràpid que es menja, al que li has de dedicar el seu temps per degustar amb tranquilitat el seu sabor. Perfecte per servir com a entrant d'un dinar/sopar especial, i a un preu més que raonable. Tota una ganga... els que l'heu tastat, ja sabeu del que parlo, oi? Som-hi!

Ingredients

4 crancs blaus vius 

6 grans d'all

oli d'oliva

una cullerada de pebre vermell

una cullerada gran de sal

3 fulles de llorer

un raig de vi blanc

unes boles de pebre negre

aigua

Variants:

- S'hi poden afegir altres herbes aromàtiques

- Es pot tirar el suc de mitja llimona

- Podeu posar julivert i un tros de ceba també

Preparació
1.

Aquí tenim un magnífic exemplar, però la mida pot variar lleugerament.

2.

El que heu de fer primer és netejar tots els crancs. Us recomano la lectura d'aquest consell abans de continuar "Com netejar el cranc blau". I vigileu molt amb les pinces, que són molt agressius!

3.

Un cop teniu tots els crancs nets, haureu de preparar l'aigua per bullir-los.

4.

Poseu abundant aigua en una olla i tireu'hi una bona cullerada de sal. A foc fort.

5.

Tireu dins les boles de pebre, les fulles de llorer i el raig de vi (mitja copa aprox).

6.

Quan arrenqui el bull, incorporeu els crancs. Si els bulliu vius directament feu servir unes pinces.

7.

Immediatament veureu com canvien de color. Deixeu-los coure uns 15 minuts segons la mida. Si es couen al vapor necessitareu 25-30 minuts. És important coure aquest cranc per matar els possibles bacteris que pugui tenir.

8.

Passat aquest temps ja els podeu retirar. S'aconsella tallar la cocció submergint el cranc en un bol amb aigua i gel.

9.

Deixeu-los refredar.

10.

De fet, podeu aprofitar per emplatar-nos en una safata i així després li tireu l'allada per sobre i cap a taula.

11.

Trinxeu l'all.

12.

Poseu-lo a daurar en una paella amb força oli, aproximadament mig got d'oli per 4 crancs. I vigileu no es cremi l'all o us quedarà una salsa amargant.

13.

Un cop l'all estigui daurant, poseu-hi una cullerada de pebre vermell.

14.

El pebre vermell també es crema de seguida. Per tant, en el mateix moment d'afegir-lo apagueu el foc. Remeneu-lo bé durant uns instants.

15.

I ja podeu ruixar el cranc amb aquesta salsa.

16.

Cap a taula!

17.

Ummmm!

18.

Bon profit!