Una recepta més per treure profit de la invasió d'aquests animals a les costes catalanes. Fàcil de fer i amb un resultat extraordinari, de veritat! Tot i ser una recepta forana, els ingredients d'aquesta recepta els podeu trobar al supermercat més proper sense problemes. Per cert, es tracta d'un plat picant, tot i que el podeu fer igualment sense picant que us quedarà boníssim. Si voleu sorprendre als vostres convidats, aquesta és la vostra recepta! Som-hi!
6 crancs blaus vius
1 ceba grossa tallada a la juliana
1 tros de gingebre fresc trinxat
4 grans d'all trinxats
el suc d'una llima
un bitxo
dues cullerades de pebre vermell picant
una cullerada de curri
cibulet
2 fulles de llorer
250ml llet de coco
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix retirant tot el picant
- Es pot acompanyar de "tostones" o plàtan mascle fregit
![cranc blau ceba lestil caribeny pas1 cranc blau ceba lestil caribeny pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/63/35/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients, que no falti res.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas2 cranc blau ceba lestil caribeny pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/63/62/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas2.jpeg)
Talleu la ceba a la juliana.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas3 cranc blau ceba lestil caribeny pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/63/89/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas3.jpeg)
Peleu i talleu un bon tros de gingebre i el trinxeu.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas4 cranc blau ceba lestil caribeny pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/64/16/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas4.jpeg)
Feu el mateix amb els grans d'all.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas5 cranc blau ceba lestil caribeny pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/64/43/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas5.jpeg)
Ara prepareu els crancs. En anteriors receptes de cranc blau us explico detalladament con netejar-los.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas7 cranc blau ceba lestil caribeny pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/64/97/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas7.jpeg)
Heu de deixar-los a meitats.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas8 cranc blau ceba lestil caribeny pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/65/24/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas8.jpeg)
En una cassola amb oli d'oliva, daureu l'all.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas9 cranc blau ceba lestil caribeny pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/65/51/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas9.jpeg)
De seguida, i amb compte de no cremar-vos que esquitxa, tireu-hi els crancs.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas10 cranc blau ceba lestil caribeny pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/65/78/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas10.jpeg)
Tant bon punt canviïn de color per les dues bandes, ja els podeu retirar. Com podeu veure jo he conservat una única closca, per mostrar als comensals que es tracta de cranc blau, però només a nivell decoratiu.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas11 cranc blau ceba lestil caribeny pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/66/05/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas11.jpeg)
En el mateix oli, tireu-hi el gingebre i el bitxo.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas12 cranc blau ceba lestil caribeny pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/66/32/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas12.jpeg)
Un parell de voltes i ja hi podeu tirar la ceba amb el pebre vermell picant (o no). També el llorer.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas13 cranc blau ceba lestil caribeny pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/66/59/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas13.jpeg)
Doneu-li unes voltes, que la ceba comenci a agafar coloret.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas14 cranc blau ceba lestil caribeny pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/66/86/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas14.jpeg)
Tireu el suc d'una llima a la cassola.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas15 cranc blau ceba lestil caribeny pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/67/13/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas15.jpeg)
I uns 250 ml de llet de coco.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas16 cranc blau ceba lestil caribeny pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/67/40/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas16.jpeg)
Ho remeneu una mica i hi incorporeu el cranc.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas17 cranc blau ceba lestil caribeny pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/67/67/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas17.jpeg)
Ho saleu, ho tapeu i ho deixeu coure a foc mig durant uns 15 minuts. Remeneu-ho de tant en tant.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas18 cranc blau ceba lestil caribeny pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/67/94/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas18.jpeg)
Passat aquest temps, tireu una cullerada de curri. Remeneu-ho tot i espereu un parell de minuts abans d'apagar el foc. Rectifiqueu de sal.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas19 cranc blau ceba lestil caribeny pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/68/21/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas19.jpeg)
Ja ho podeu servir, ben calent, tot i que és un plat que també es pot menjar fred.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas20 cranc blau ceba lestil caribeny pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/68/48/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas20.jpeg)
Ah! perdó! m'oblidava del toc verd, en aquest cas una mica de cibulet. Ara si, cap a taula!
![cranc blau ceba lestil caribeny pas21 cranc blau ceba lestil caribeny pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/69/08/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas21.jpeg)
Fa bona pinta no?
![cranc blau ceba lestil caribeny pas22 cranc blau ceba lestil caribeny pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/69/35/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas22.jpeg)
Si us agrada aquest crustaci, el disfrutareu molt cuinat d'aquesta manera. Això si, no tingueu presses. Són menges que requereixen de temps, entretingudes de menjar.
![cranc blau ceba lestil caribeny pas23 cranc blau ceba lestil caribeny pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/69/62/cranc-blau-ceba-lestil-caribeny-pas23.jpeg)
El gustet és molt particular, ja ho veureu. Repetireu!
Bon Profit!